IPVanish помага на вътрешната сигурност при залавяне на заподозрян в престъпление!

В последните скандали с регистрирането на журналисти, ние имаме IPVanish, подпомагащ вътрешната сигурност при проследяване на потребител на Comcast, който беше обвинен в злоупотреба с насилие над деца и порнографски дейности! Като сайт за преглед на VPN, очевидно е, че сме напълно против действията за разкриване на регистрационни файлове пред държавните органи. Когато обаче възникнат подобни случаи на киберстартинг, тормоз и сега детска порнография, това ви кара да се поставите под въпрос дали трябва да поставите морал пред политиката за VPN бизнеса.

Сега всички сме наясно с факта, че IPVanish отдавна твърди, че е a “Без регистрационни файлове” VPN доставчик, който ви предлага максимално ниво на сигурност. Това, което повечето може да не знаят е, че услугата всъщност никога не е била безопасна. Тъй като доставчикът е със седалище в САЩ, страна, която е част от Five Alliance, никога не бихте могли да използвате пълна анонимност в действителност. Законите изискват запазване на данни! Същото важи и за други доставчици.

Всеки регистрира информация за сесия / връзка (с много малки изключения). Само тестът на времето и обстоятелствата, в които властите се включват, когато най-накрая научим истината. Независимо от това, тези скорошни случаи на VPN, лъжещи се за своята политика за регистриране, само улесняват процеса на подбор за перспективите. IPVanish сега се присъединява към харесвания на EarthVPN, HideMyAss, частен достъп до интернет (PIA) и PureVPN, всички те предоставят регистрационни файлове на властите по различни наказателни дела.

Подробности за случая за регистриране на IPVanish

Този конкретен случай датира от 2016 г., когато потребител на IPVanish попадна в разследване на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, заради участието в детска порнография и злоупотреби! Можете да прочетете пълното становище по делото в Слушателя на съда и Уеб архив. За подробности, свързани с IPVanish и неговите практики за регистриране, прочетете секциите по-долу:

Подробности за скандала за регистриране на IPVanish

Компанията-майка на IPVanish, която върви с името “Мрежова група Highwinds” получих a “призовки за записи” от Министерството на вътрешната сигурност, което се фокусира строго върху освобождаването на потребителска информация, следователно тя не идва с a “писмо за национална сигурност”, призовка или заповед за претърсване с придружаващата заповед за заявка. IPVanish отговори на призоваването на записи две седмици по-късно, на 26 май 2016 г., като заяви, че те не водят никакви дневници, така че не могат да предоставят никаква помощ.

Когато специален агент “Скот Сийкс”, последващи действия по искането, компанията майка на IPVanish каза на властите да “изпратете втора призовка с искане на информация на абоната по-подробна по своя характер.”, което направиха на 9 юни 2016 г., като поискаха всички данни, свързани с “IP 209.197.26.72, порт 6667.” След около дванадесет дни по-късно IPVanish предостави на DHS органите на следните журнали относно предполагаемия потребител, замесен в насилие над деца и порнография:

Подробности за скандала за регистриране на IPVanish

След като анализираме допълнително заявлението, научихме, че IPVanish също така предоставя изчерпателни регистрационни файлове за датите и часовете, когато потребителската връзка / е прекъсната от мрежата IRC, заедно с IP адреса на потребителя (50.178.206.161). След като HSI получи всички важни данни, беше само въпрос на време да идентифицират заподозрения, като проследят IP адреса му Comcast в Мунси, Индиана, което в крайна сметка доведе до властите, които провеждат заповед за издирване.

Винсент Гевирц беше намерен у дома заедно с родителите си, по-късно призна за поведението, извършено от канала IRC, заедно с споделянето на “злоупотреба с изображения” поне седем години. Можете да разгледате документите на съда тук за допълнителна информация за престъпника. Въпреки това, тъй като ние сме услуга за преглед на VPN, трябва да повторим, че през цялото време този случай е намалял, IPVanish спомена, че “не събира или регистрира никакъв трафик или използване на неговата виртуална частна услуга”. По-долу е откъс от IPVanish’s начална страница от месец юни 2016 г..

Подробности за скандала за регистриране на IPVanish

Всички тези подробности създадоха огромна размирица върху Reddit, където много потребители на IPVanish завършиха шокирани от изтичането на частна информация, докато други се фокусират повече върху страната на морала и престъпника най-накрая е хванат. Ако нямаше дневници, тогава това нямаше да е възможно. Въз основа на фалшивото обещание, че IPVanish следва стриктно “нулеви дневници” политика, много потребители се чувстват възмутени от инцидента, научавайки, че всичките им дейности са записани!

IPVanish помага на вътрешната сигурност при залавяне на заподозрян в престъпление!

IPVanish Придобит от StackPath

След като случаят навлезе на Reddit, потребител, който идва от името “lavobsy”, твърдейки, че е изпълнителен директор на IPVanish, издаде следното изявление.

IPVanish Придобит от StackPath

Той обяснява, че IPVanish’s предишните собственици отдавна няма и сега доставчикът е под контрол на StackPath (след придобиването през февруари 2017 г.). “Без изключение IPVanish не прави, няма и няма да регистрира или съхранява регистрационни файлове на нашите потребители като компания StackPath”. Това показва, че StackPath не иска да навлиза в случилото се преди, което е разбираемо. Въпреки това, няма начин да знаем наистина дали IPVanish ще защити данните на потребителите, оставяйки нас и всички потребители на скала!

Кой трябва да вярвате?

В светлината на всички тези скандали с регистрация, потребителите на VPN никога не са били по-уплашени от преди, осъзнавайки, че дори и да плащат, за да запазят идентичността си - те са постоянно наблюдавани! Ако не от правителствените органи, то от самите служби те се доверяват на защитата на цялата частна информация. И така, как потребителите могат да използват анонимността онлайн, с всички тези фалшиви услуги?

Отговорът всъщност е доста прост: отидете само за доставчици с установена репутация да не водят журнали, проверени от наказателни дела. Например, има Perfect Privacy (със седалище в Швейцария), който имаше два сървъра, конфискувани в Ротердам. Въпреки това, благодарение на своята политика за нулеви дневници, не бяха разкрити данни за клиенти и изземването не беше разкрито от нидерландските власти.

Имаме и ExpressVPN, доставчик на Британските Вирджински острови, който със сървърите си беше конфискуван в Турция след убийството на руския посланик на Турция. При копаене по въпроса властите установили, че полицаят’s Facebook и Gmail бяха изтрити, веднага след убийството на посланика. Открити са дигитални следи, действието е извършено над ExpressVPN. Ето официалната препоръка на доставчика след отказа на помощ.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me