Το IPVanish βοηθά την Εσωτερική Ασφάλεια στην Πτώση Ποινικού Ευθύνη!

Στο τελευταίο από τα σκάνδαλα καταγραφής, έχουμε την IPVanish βοηθώντας την Homeland Security στην ανίχνευση ενός χρήστη Comcast, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι επιδίδεται σε κακοποίηση παιδιών και πορνογραφικές δραστηριότητες! Ως δικτυακός τόπος αναθεώρησης VPN, είναι προφανές ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη δράση αποκάλυψης αρχείων καταγραφής σε κυβερνητικές αρχές. Ωστόσο, όταν τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν από το cyberstalking, την παρενόχληση και τώρα παιδική πορνογραφία, σας κάνει να αμφισβητήσετε εάν πρέπει να θέσετε ηθική πριν από την πολιτική για τις επιχειρήσεις VPN.

Τώρα, όλοι γνωρίζουμε το γεγονός ότι το IPVanish ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι είναι α “Δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής” VPN provider, που σας προσφέρει το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας. Αυτό που οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι η υπηρεσία δεν ήταν ποτέ ασφαλής ποτέ. Δεδομένου ότι ο πάροχος εδρεύει στις ΗΠΑ, μια χώρα που ανήκει στην Πέντε Συμμαχία, δεν θα μπορούσατε ποτέ να αξιοποιήσετε την πλήρη ανωνυμία στην πραγματικότητα. Οι νόμοι απαιτούν τη διατήρηση δεδομένων! Το ίδιο ισχύει και για άλλους παρόχους.

Ο καθένας καταγράφει πληροφορίες περιόδου σύνδεσης / σύνδεσης (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Είναι μόνο η δοκιμασία του χρόνου και των περιστάσεων στις οποίες εμπλέκονται οι αρχές, όταν τελικά μαθαίνουμε την αλήθεια. Παρ 'όλα αυτά, αυτές οι πρόσφατες περιπτώσεις VPN που αφορούν την πολιτική καταγραφής τους έχουν κάνει τη διαδικασία επιλογής ευκολότερη μόνο για τους προοπτικές. Το IPVanish συνδέεται τώρα με τους χρήστες του EarthVPN, HideMyAss, Private Internet Access (PIA) και του PureVPN, που έχουν παράσχει καταγραφές στις αρχές σε διάφορες ποινικές υποθέσεις.

Λεπτομέρειες της θήκης καταγραφής IPVanish

Αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση χρονολογείται από το 2016, όταν ένας χρήστης της IPVanish ερευνήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της παιδικής πορνογραφίας και της κακοποίησης! Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ένορκη δήλωση της υπόθεσης στο Court Listener και στο Web Archive. Για λεπτομέρειες σχετικά με το IPVanish και τις πρακτικές καταγραφής του, διαβάστε τις παρακάτω ενότητες:

Λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο IPVanish Logging

Η μητρική εταιρεία της IPVanish που πηγαίνει από το όνομα “Highwinds Network Group” έλαβα ένα “κλήση για τα αρχεία” από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απελευθέρωση των πληροφοριών των χρηστών, ως εκ τούτου δεν ήρθε με ένα “επιστολή εθνικής ασφάλειας”, κλήτευση ή εντολή αναζήτησης με τη συνοδευτική εντολή gag. Η IPVanish ανταποκρίθηκε στην κλήτευση των αρχείων δύο εβδομάδες αργότερα, στις 26 Μαΐου 2016, δηλώνοντας ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής, επομένως δεν μπορούν να παράσχουν καμία βοήθεια.

Όταν ειδικός πράκτορας “Scott Sikes”, κατόπιν της αίτησης, η μητρική εταιρεία της IPVanish είπε στις αρχές “να υποβάλετε μια δεύτερη κλήση για να ζητήσετε λεπτομερέστερες πληροφορίες για τους συνδρομητές.”, που έκαναν στις 9 Ιουνίου 2016, ζητώντας όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτά “IP 209.197.26.72, θύρα 6667.” Μετά από περίπου δώδεκα ημέρες αργότερα, η IPVanish παρείχε στις αρχές DHS τα ακόλουθα αρχεία καταγραφής σχετικά με τον ύποπτο χρήστη που εμπλέκεται στην κακοποίηση παιδιών και την πορνογραφία:

Λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο IPVanish Logging

Με την περαιτέρω ανάλυση της δήλωσης, μάθαμε ότι η IPVanish παρείχε επίσης ολοκληρωμένα αρχεία καταγραφής ημερομηνιών και χρόνων σύνδεσης / αποσύνδεσης χρήστη από το δίκτυο IRC, μαζί με την διεύθυνση IP του χρήστη (50.178.206.161). Μόλις η HSI έλαβε όλα τα σημαντικά δεδομένα, ήταν μόνο θέμα χρόνου να εντοπίσει τον ύποπτο, ανιχνεύοντας τη διεύθυνση IP του Comcast στο Muncie της Ινδιάνας, η οποία τελικά οδηγεί στις αρχές που διεξάγουν ένταλμα έρευνας.

Ο Vincent Gevirtz βρέθηκε στο σπίτι με τους γονείς του, δεχόμενος αργότερα τη συμπεριφορά του IRC Channel, μαζί με την κοινή χρήση “κατάχρηση εικόνων” για τουλάχιστον επτά χρόνια. Μπορείτε να δείτε τα έγγραφα του δικαστηρίου εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εγκληματία. Ωστόσο, δεδομένου ότι είμαστε μια υπηρεσία επανεξέτασης VPN, πρέπει να επαναλάβουμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα μειώθηκε, η IPVanish ανέφερε ότι “δεν συλλέγει ή δεν καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση ή χρήση της υπηρεσίας του εικονικού ιδιωτικού δικτύου”. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το IPVanish’s αρχική σελίδα από τον Ιούνιο του 2016.

Λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο IPVanish Logging

Όλα αυτά τα στοιχεία δημιούργησαν μια τεράστια ανάκαμψη στην Reddit, όπου πολλοί χρήστες του IPVanish καταλήγουν να συγκλονίζονται από τη διαρροή ιδιωτικών πληροφοριών, ενώ άλλοι επικεντρώνονται περισσότερο στην πλευρά της ηθικής και ο εγκληματίας τελικά πιάστηκε. Εάν δεν υπήρχαν αρχεία καταγραφής, τότε αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Ωστόσο, βάσει της ψεύτικης υπόσχεσης ότι το IPVanish ακολουθεί αυστηρό “μηδενικά αρχεία καταγραφής” πολλοί χρήστες αισθάνονται εξοργισμένοι από το περιστατικό μάθησης, όλες οι δραστηριότητές τους έχουν καταγραφεί!

Το IPVanish βοηθά την Εσωτερική Ασφάλεια στην Πτώση Ποινικού Ευθύνη!

IPVanish Απόκτηση από το StackPath

Μετά την επέλευση της περίπτωσης στο Reddit, ένας χρήστης με το όνομα “lavobsy”, ισχυριζόμενος ότι είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της IPVanish εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση.

IPVanish Απόκτηση από το StackPath

Εξηγεί ότι το IPVanish’οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν πάει πολύ και τώρα ο πάροχος ελέγχεται από το StackPath (μετά την απόκτηση του Φεβρουαρίου 2017). “Με καμία εξαίρεση, το IPVanish δεν έχει, δεν έχει και δεν θα καταγράφει ή αποθηκεύει τα αρχεία καταγραφής των χρηστών μας ως εταιρεία StackPath”. Αυτό δείχνει ότι το StackPath δεν θέλει να μπει σε αυτό που συνέβη πριν, το οποίο είναι κατανοητό. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για μας να γνωρίζουμε πραγματικά αν το IPVanish θα προστατεύσει τα δεδομένα χρήστη, αφήνοντας εμάς και όλους τους χρήστες σε ένα cliffhanger!

Ποιος πρέπει να πιστεύετε?

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των σκανδάλων καταγραφής, οι χρήστες VPN δεν ήταν ποτέ πιο φοβισμένοι από πριν, συνειδητοποιώντας ότι ακόμη και παρά την καταβολή για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους ασφαλή - παρακολουθούνται συνεχώς! Αν όχι από τις κυβερνητικές αρχές, τότε από τις ίδιες τις υπηρεσίες, εμπιστεύονται την προστασία όλων των προσωπικών πληροφοριών. Έτσι, πώς μπορούν οι χρήστες να αξιοποιήσουν την ανωνυμία στο διαδίκτυο, με όλες αυτές τις ψεύτικες υπηρεσίες?

Η απάντηση είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή: πηγαίνετε μόνο για τους παρόχους με την καθιερωμένη φήμη της μη τήρησης μητρώων, επαληθευμένων από ποινικές υποθέσεις. Για παράδειγμα, υπάρχει Perfect Privacy (με έδρα την Ελβετία), η οποία είχε δύο servers που κατέλαβαν στο Ρότερνταμ. Ωστόσο, χάρη στην πολιτική μηδενικών μητρώων, δεν αποκαλύφθηκαν στοιχεία πελατών και η κατάσχεση δεν κοινολογήθηκε από τις ολλανδικές αρχές.

Έχουμε επίσης τον ExpressVPN, τον πάροχο των Βρετανικών Παρθένων Νησιών, ο οποίος είχε κατασχέσει τους διακομιστές του στην Τουρκία, μετά τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη της Τουρκίας. Κατά την εκσκαφή στο θέμα, οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός’το Facebook και το Gmail διαγράφηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία του Πρέσβη. Τα ψηφιακά ίχνη αποκάλυψαν, η δράση έγινε μέσω του ExpressVPN. Εδώ είναι η επίσημη μαρτυρία του παρόχου, μετά την άρνηση της βοήθειας.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me