Den mørke side af VPN-branchen – skal alle VPN’er have tillid?

For brugere er VPN'er deres frelsere fra alle slags trusler online, men er de alle forpligtet til at beskytte dit privatliv, eller spiller de mod spillereglerne? Lad mig lede dig gennem alle sådanne tvivlsomme VPN-tjenester, der alarmerede mig og tvang mig til at nedskrive dette indlæg på den mørke side af VPN-branchen!

Prolog:

Teknologi har altid været beregnet til at være menneskehedens underordnede sidekick og hjælpe dens bestræbelser på at vokse og realisere sit potentiale yderligere. Men hvad de fleste ikke klarer at indse, er, at, teknologi, er det vigtigste dobbeltkantede sværd, der kan bringe os så meget skade og ødelæggelse, som det kan gøre vores liv bedre.

Einstein og hans tankeeksperimenter var aldrig beregnet til at føre os til udviklingen af ​​atombomben, som er det mest destruktive fysiske våben nogensinde opfundet, men her er vi i dag’verden, overvejer hvordan vi kan afslutte denne trussel. Men sådanne erkendelser gik først op for os, efter at vi brugte dem på de to japanske byer, der stadig bærer arrene, de fik fra de ildkugler, der regnede fra himlen.

Og på trods af sådanne lektioner gennem historien har vi stadig undladt at gøre opmærksom på og ændre, hvordan vi kan være mere proaktive med at kontrollere ødelæggelsesstrømmen fra de værktøjer, vi oprettede til vores fordel.

Men uanset hvor magtfulde atombomber er, og hvor spektakulær forfærdelig tanken om en eksploderende rest er, kan skaden disse masseødelæggelsesvåben forårsage forblive begrænset til en bestemt geografisk grænse. Men mennesket er en sjov skabning, da det aldrig holder op med at forbløffe, hvordan det kan gå videre med at skabe ting, der kan se nyttige og godartede ud, men de bruges til at skade menneskene selv af nogle af de mest kriminelle sind i os..

Internettet, når du ser på det først, ligner den perfekte drøm. Et sted, hvor du kan få adgang til alt. Fra at chatte med dine venner til at vide, hvem der vandt valget i Uganda, og fra at kontrollere aktiekursen på Apple på Wall Street til at købe det seneste ur fra Amazon, internettet er den ultimative magt i hænderne på det almindelige menneske.

Men hvad de fleste ikke gør’Jeg er klar over, når de er på internettet, at deres tilsyneladende ufarlige aktiviteter kan lande dem i nogle alvorlige problemer, hvis de ikke forbliver beskyttet.

VPN'er og deres rolle i beskyttelsen af ​​brugere:

Dine aktiviteter på internettet er en guldmin for folk med tilstrækkelig interesse, hvis de kan sikre adgang til det.

Hackere kan rake nogle ret gode moolah bare ved at glide ind i dine datapakker og vide om dine følsomme økonomiske oplysninger som kreditkortoplysninger, PayPal-kontooplysninger osv..

Din internetudbyder kan inspicere dine datapakker for at få fat i dine personlige surfvaner på internettet og derefter sælge disse data til annoncører.

Selv regeringen er ikke langt bagud i dette, da der har været mange tilfælde af massive overvågningsprogrammer, der er iværksat af dem, for at indsamle data om borgerne i et middel til at kontrollere dem.

Det eneste, der står mellem vores privatliv på internettet og disse databrugere er VPN'er.

VPN eller et virtuelt privat netværk er et værktøj, hvis primære mål er at beskytte os på det offentlige internet ved at udvide en sikker sky over vores internetforbindelser gennem en blanding af sikkerhedsteknologier som kryptering af militær kvalitet og privatlivets etik som en eksplicit nul-logs-politik.

Ved at aktivere en VPN via din internetforbindelse kan du skjule din online identitet og sikre, at dine data og internetaktiviteter ikke blandes med, men er det virkelig tilfældet?

Ikke helt og det’fordi fordi jeg med en høj oplevelse af at være tilknyttet VPN-branchen i de senere år, med autoritet kan sige, at denne branche helt sikkert har en mørk side, som de fleste brugere er meget uvidende om.

Og i denne definerende blog har jeg til formål at fremhæve dette usynlige aspekt af VPN-branchen foran et bredere publikum for at lade dem forstå det omfang, som denne branche er blevet infiltreret af kriminelle og andre enheder, der er under arbejdsudstyret og leverer tjenester i branchen, tjener nogle spændende uærlige formål.

HoneyTrap VPN'erne:

VPN'er er efter deres branche’s autoritet, der er yderst pålidelig for brugerne. Dette svarer til, at du ser nogle sikkerhedsvagter på sidevandring af dit hus. Du ville ikke’t mistænker dem for at være farlige, men føler sig mere sikre i deres nærvær.

Men kan’t det være tilfældet, at en kriminel gemmer sig i deres midte, hvem sigter ikke til at beskytte men skade med den pistol? Absolut muligt, men de fleste af os don’t tænk på denne måde og det’er det største forsvar, disse HoneyTrap VPN'er har, når de opererer frit i branchen.

Men hvad er egentlig en HoneyTrap VPN? Jeg opfandt dette navn, efter at jeg så en film med samme navn tilbage i 2014. Selv om filmen i sig selv blev tyndt udført, men den begik et meget vigtigt, men ofte ignoreret koncept af vores tid, er det at lokke folk til at tilsyneladende ufarlige, endda gavnlige ting, kun for at dupe dem senere.

HoneyTrap VPN'er arbejder på en lignende forudsætning. Brugere går ofte til VPN'er for at få mere privatliv over deres internetforbindelser eller for at nå andre mål, som at fjerne blokeringen af ​​geobegrænsede websteder og support til sikker Torrenting. Og til det utrættede øje kan mange af VPN-websteder derude give afkald på, at de leverer en service som ingen anden.

Gentaget med markedsførende gimmicky sprog, prangende prisplaner, nogle gode designs og logoer, disse VPN-websteder ligner dine gennemsnitlige VPN-udbydere, der er derude for at give dig adgang til internettet på en mere sikker og mere sikker måde. Men de er i virkelighed, honningraps, idet de lokker folk ind under påskud af at levere en VPN-tjeneste, men normalt udfører nogle uetiske aktiviteter, der kan skade brugeren meget.

De uetiske aktiviteter inkluderer datamining ved hjælp af overvågning af mennesker’s aktiviteter online, implantering af sporingskoder på deres enheder, brug af din enhed som en knude i et større system af minedrift af bitcoin osv..

Jeg var faktisk ganske uvidende om størrelsen af ​​dette problem, indtil jeg downloadede en tilsyneladende harmløs VPN Android-app af en tjeneste, der blev kendt som EasyVPN. Jeg er en korrekturlæser, så jeg er nødt til at teste ting ud, før jeg kan komme ned mod at skrive om det. EasyVPN var på min opgaveliste, da jeg troede, at jeg ikke havde givet Android VPN-apps deres rimelige andel af anmeldelser, så denne prøvelse begyndte.

let vpn honningrap

Denne aktivitet, som jeg forkæler mig så ofte med lignende VPN-tjenester, kostede mig så dårligt, at jeg ikke kunne bruge min Samsung S5-telefon i 2 minutter i træk. Pinlige pop-ups fra hovedsageligt udråbne pornosider kommer stadig op, og hvis jeg jogger for hurtigt med min mobil, ville jeg sidde tilbage med min enhed hængt.

let vpn android app

Derefter gik det op for mig, at denne app var inficeret, og inden jeg foretog nogen undersøgelser af min egen, gik jeg online og kontrollerede, om det faktisk var VPN-appen, der gjorde alt dette eller en anden app. Men mine mistanker var rigtige, da jeg så en undersøgelse, der havde mærket denne app som den næstmest malware-inficerede VPN-app i Play Store.

Android berørt app

Men det er ikke bare en sjælden en eller to VPN-udbydere, der gør dette, snarere dens slags omvendt i disse dage, da de fleste VPN-udbydere er blevet rapporteret at være HoneyTraps.

Problemets størrelse:

Facebook. Dette navn lyder velkendt ikke’t det? Og hvorfor skulle det være sådan. Når alt kommer til alt, har denne service over 2 milliarder brugere globalt, hvilket betyder, at hvis Facebook var et land, ville det være verden’er det mest befolkede land af mindst en milliard mennesker.

Og alle ved, at Facebook er en massiv service, og hvis den gør noget, er det ikke uden betydning. Fra Whatsapp-erhvervelsen til Cambridge Analytica-skandalen har Facebook ført opvækningen om vigtigheden af ​​data til at tjene alle slags formål.

Men ved mange mennesker, at Facebook har sin VPN? Ja, det’det er sandt. Navngivet Onavo, og denne VPN-service ejes og drives af Facebook siden overtagelsen i 2013.

Onavo Fra Facebook

Facebook var imidlertid ikke så vellykket i dette forsøg på at mine endnu mere indviklede data fra brugere gennem denne VPN-tjeneste og det’s hovedsageligt på grund af årvågenhed fra privatlivets eksperter og autoritative VPN-brugere, der ikke gjorde’l Lad Facebook fortsætte med sine uhyrlige aktiviteter med Onavo.

Tjenesten er siden blevet berygtet på grund af netop denne forening, og Facebook er stoppet med at arbejde med den. Der vil endda ikke være nogen opdateringer, der også rulles ud i fremtiden. Hjemmesiden lever dog stadig og sparker. Så Facebook har ikke gendannet sig på denne vej til at mine data, men på grund af hele fiaskoen gør den ikke det videre “Virkelig Facebook skala”.

Men dette bringer os tilbage til en meget seriøs erkendelse, og det er, at hvis Facebook, der trives og overlever ved at sælge brugerdata, har vist så stor interesse i VPN-arenaen, hvor mange andre lignende firmahuse der driver VPN-tjenester, er der nogen’gæt.

Facebook har ingen relation til databeskyttelsesbranchen, men selv om den havde interesser på denne arena, kunne den have brugt sin enorme platform til at markedsføre Onavo og gøre den til en Bedst VPN-service til at konkurrere med lignende store parykker som ExpressVPN og NordVPN.

I stedet gjorde Facebook det ikke’t meddeler endda så voldsomt, at den har en sådan tjeneste i sin fold, som den skulle have gjort og ikke’t giver endda nogen bemærkelsesværdig forklaring på, hvorfor det er gået i drift i et så uafhængigt domæne. Vi kan forstå Facebook’s erhvervelse af sociale medietjenester som Instagram og Whatsapp og endda af AI- og Virtual Reality-inkubatorer, hvorimod de opererer en VPN, uden selv at meddele, at de løftede mange øjenbryn, især mine.

Onavo’s privatlivspolitik er det sted, hvor det faktiske problem ligger

“Vi bruger de oplysninger, vi modtager, til at betjene og forbedre Tjenesterne, udvikle nye produkter og tjenester, analysere brugen af ​​vores Apps og andre applikationer på din enhed, til at understøtte reklame og relaterede aktiviteter og til andre formål.”

Fortrolighedspolitik Onavo

Et eksplicit angivet “Nul logpolitik” er den hellige gral i VPN-branchen. Men det ser ud til, at vinden blæser i den forkerte retning ved Onavo.

Dens privatlivspolitik, som faktisk skal titlen “Datanvendelse og tilladelse” Politik angiver, at det bruger oplysninger fra sin tjeneste til “Forbedre tjenester” og “Udvikle nye produkter og tjenester”. Og da Onavo ejes af Facebook, betyder dette, at Onavo er den perfekte personificering af en “HoneyTrap”, hvor en VPN bruges som en facade til at drive Facebook’s data mining mål.

Men Facebook er ikke det eneste store firmakraftcenter, der tilbyder en VPN-tjeneste i øjeblikket. Andre store virksomheder tilbyder også deres VPN'er, men disse tjenester forbliver skyggefulde, når de ikke gør det’t fortælle, hvordan de skal beskytte brugeren. Der nævnes ingen ting som servertællinger, krypteringsklasse osv., Og det eneste, de ser ud til at promovere her, er deres VPN-service.

VPNHub, beskytte dit privatliv eller beskytte dig mod en konvertering?

PornHub er et verdenskendt pornoside, måske et af de største i verden, og det tilbyder en gratis såvel som en premium-version af dens service.

Ved første øjekast ser det ud til, at der ikke er noget galt med tjenesten. VPNHub ligner din almindelige gamle VPN-tjeneste, der har gratis og premium-versioner, ligesom andre lignende VPN-tjenester til f.eks. Zenmate. Men hvis du ser nærmere på det, begynder tingene at se noget skyggefulde ud.

vpnhub

MindGeek, en af ​​verdenen’s største ejere af pornografiske websteder, ejer også Pornhub.

Mindgeek

Dette firma støttede Digital Economy Act fra 2017 af den britiske regering, som inkluderer bestemmelsen om, at brugere skal producere officielle dokumenter som deres regerings-ID-kort for at kunne indtaste Pornsites som Pornhub.

Det udviklede endda det navngivne værktøj “AgeID” der giver brugerne mulighed for at gennemføre denne aldersbekræftelsesproces problemfrit, men kun efter at have betalt en mindre pris.

alderid værktøj

Hvis du imidlertid vil omgå denne begrænsning, kan du selvfølgelig gøre det med en VPN. Det’s en ligetil proces. Opret forbindelse til en server uden for England og nyd adgang til voksne websteder i Storbritannien.

Og derfor er det måske naturligt, at VPNHub blev introduceret af PornHub i et forsøg på at sikre, at deres brugere kommer til dem for alt. Fra aldersbekræftelse til at omgå disse aldersbekræftelsessystemer styres nu af MindGeek.

VPNHub er gratis, og det spiller perfekt til voksne websteder, som MindGeek ejer, da de fleste af dem er gratis. Imidlertid vil den gratis version af denne VPN have generende annoncer, som kun vil forsvinde, hvis du køber premium-versionen af ​​denne VPN.

Okay, alt dette virker temmelig forvirrende med hensyn til, hvorfor MindGeek først vil støtte en regning til aldersbekræftelse, derefter gå videre og oprette et værktøj, der hjælper denne regning og derefter igen, skaber en VPN, der ikke kun omgår den regning, men også AgeID værktøj?

Det er her interessekonflikten i denne VPN ligger, den perfekte HoneyTrap, en måde at lokke brugere til deres VPN-service ved at skabe en hel tragt, der letter konvertering.

VPN'er er beregnet til at beskytte brugere i online-domænet mod eksisterende trusler i det digitale domæne og ikke først skabe en trussel selv og derefter tilbyde VPN som en løsning på det. Efter min mening’ligner først at oprette en brand og derefter også sælge brandbeskyttede dragter lige udover hvor ilden raser på.

Men det er præcis, hvad formålet med denne blog er, dvs. at få brugerne til at forstå, at den voksende internetcensur og -kontrol får flere og flere til at skifte mod at bruge VPN, hvilket gør dette til en meget indbringende branche, som disse bigwig-firmaer med glæde er forpligtet til tage en stor andel ud af.

Fælden med gratis tjenester:

Vedligeholdelse og drift af en VPN er en ganske kapitalintensiv opgave, og det’s fordi VPN'er ikke er almindelige tech-værktøjer. De er bygget på meget sofistikeret infrastruktur, der inkluderer et integreret netværk af servere over hele verden, krypterings- og dekrypteringsfaciliteter, protokollesupport og mere, som alt sammen er ret dyrt at vedligeholde og køre, derfor tilbyder de fleste Top VPN-udbydere deres tjenester til forskellige prisplaner.

Så hvis en VPN-udbyder tilbyder sine tjenester gratis, er det bestemt at tjene penge på et eller andet sted, hvilket måske er det farligste, som brugerne altid skal tænke på, før de abonnerer på en sådan service.

Brugere bliver ganske let vildledt og lokket af disse tvivlsomme gratis VPN-udbydere. Hvem gør det jo ikke’t som en gratis service. Og disse tvivlsomme udbydere spiller på denne nøjagtige brugerpsyke.

Disse gratis VPN-tjenester er nødt til at tjene penge på et eller andet sted, så hvis det ikke er ved at tilbyde deres tjenester til en pris, så hvad er de muligheder, der er tilbage til dem?

Mange, men alle er utroligt problematiske. Disse metoder inkluderer indsættelse af sporingskoder i brugerenheder, opbevaring af brugeraktivitetslogfiler og derefter salg af dem til annoncører, konvertering af brugerenheder til noder for at understøtte et større botnetnetværk blandt andre.

I mine guider afskrækker jeg altid folk fra at abonnere på disse tvivlsomme Gratis VPN'er, fordi de for det første ikke gør det’t udfører eller leverer endda 10% af funktionaliteten og grit fra deres betalte kolleger.

Gratis VPN'er kan ikke omgå de mere sofistikerede geobegrænsede steder som Netflix US, og de giver heller ikke nogen form for hurtige hastigheder for at tale om et par af deres mangler.

Der er et meget gammelt ordsprog “Hvis du får noget gratis, er du produktet” og intetsteds manifesterer dette sig mere end i en verden af ​​gratis VPN-tjenester.

Google Play - Hjemmet af tvivlsomme gratis VPN-apps:

For at enhver fidus eller tvivlsom virksomhed skal lykkes, har den først brug for camouflage og for det andet har den brug for et sted eller en platform, hvor den kan sprede sine tentakler vidt og bredt. Og for gratis VPN-apps er der ikke et mere perfekt sted at opretholde sig selv end Google Play Store.

Android-operativsystemet er det mest anvendte operativsystem i smartphones globalt, så det er naturligt, at populariteten af ​​Google Play Store, som er Android’s officielle app store, er utroligt udbredt. Men popularitet eller rækkevidde garanterer aldrig, at platformen vil være sikker og sikker for brugerne.

Google Play Store er berygtet for at være vært for alle slags tvivlsomme, malware-inficerede apps. Dets system til uploade og hosting af apps er ret slapt sammenlignet med dets strengere konkurrent, dvs. iTunes-butikken, dvs. den officielle app-butik til iOS-brugere.

Bare kør en søgning videre “VPN” i Google Play Store, og du vil støde på tusinder af VPN Android-apps, hvoraf de fleste ikke har nogen anden oprindelse end at fungere som en Android-app.

Her er et skærmbillede af en søgning, jeg kørte i app store til nøgleordet “ExpressVPN”

Express VPN-søgeresultat

expressvpn søgeresultat google

expressvpn søgeresultat google play

Fra skandaløse navne, der ikke har nogen relation til en VPN’fungerer som “Yoga VPN” og Mango VPN” til VPN'er med ikoner, der viser mennesker i intime scener, der er ingen mangel på Android-apps til gratis VPN'er, hvis du går ud for at søge efter dem.

Men lad os grave lidt dybere og tillade mig at lede dig gennem ting, som du og andre intetanende brugere måske går glip af i disse tilsyneladende iøjnefaldende Android VPN Free-apps.

Hvis du søger i Google App store efter Android VPN-apps, er der en stor chance for, at du snubler over en navngivet tjeneste “GO VPN Proxy Master-Free · unlimed”. Det har samlet mere end en halv million downloads og har en imponerende bedømmelse på 4,5.

GOVPN på Android

Og alt hvad det kræver for at denne app skal køre, er at bare downloade og installere den, ingen brugerverifikation, ingen adgangskoder, ingen kontoopsætning eller intet. Det er gratis og let, men er det sikkert.

Ikke helt.

Der er nogle skurrende detaljer om oprindelsen af ​​disse apps og firmaet bag dette i app-butikken, som brugere kan savne ganske let, når alt kommer til alt, der læser privatlivspolitikken eller går i dybden for at finde ud af, hvem udviklerne bag denne app virkelig har er? Ret?

Nå, jeg er ikke en af ​​disse, og som en privatlivsfreak går jeg som regel dybt ned og prøver at finde ud af, hvad der præcist er motivet bag en så forbløffende, problemfri service.

Hvis du ser på dets udviklere, siger det, at det er udviklet af VPNMaster Team, som lyder ganske autentisk. Men lad os først gå i dybden med den type brugertilladelser, den kræver for at køre på din Android-enhed.

gå til VPN-lager

For det første kræver det tilladelse til ikke bare at læse indholdet på din enhed’s opbevaring, men har også magt til “Rediger eller slet” indholdet af det. Hvis det ikke er’t påtrængende, så gør jeg ikke’Jeg ved hvad der er. Hvis du stadig ikke er klar, betyder det, at appen kan slette noget fra din enhed’s opbevaring, at det kan lide eller endda deaktivere det fra at fungere helt. Uanset om det er fotofiler eller dine videofiler, kan denne app slette dem og ændre dem efter eget ønske.

GOVPN enhedsinfo

Desuden kræver det også tilladelse til “Tilslut og afbryd Wi-Fi”, hvilket betyder, at selvom du ikke gør det’t vil have din enhed til at være på internettet et stykke tid, denne app kan tænde den mod din vilje når som helst den ønsker.

VPNMaster

Appen har også adgang til din “følsomme logdata” hvilket i lægmand’s sigt betyder, at det kan spore dine aktiviteter online. Men isn’t er det nøjagtigt, hvad en VPN er for at sikre dig fra, dvs. spore dine aktiviteter online? Ikke til denne VPN. Brugere don’t gennemgår generelt disse tilladelser ret ofte og krydser dem ofte af for at blive enige, uden selv at vide, i hvilket omfang de bringer deres eget privatliv og mobile datasikkerhed i fare.

Men hvorfor skulle en app gøre det? Nå, svaret på det ligger i det nederste løb på siden med denne app på Google Play. Rul over til privatlivspolitik, og hold musepekeren over den, og du vil se, at denne apps privatlivspolitik omdirigerer dig til et websted kendt som “TalkingData”.

Talende data

var ikke’t denne app udviklet af nogen ved navn VPNMaster? Nej, det er bare en gimmick til appsiden for at få denne app til at se og føle sig mere autentisk end den faktisk er.

For dem af jer ikke’Jeg ved ikke, TalkingData er et kinesisk datamineringsfirma. Overrasket? Don’fordi de fleste af de Android-apps, der findes på Google Play, deler så tvivlsomme oprindelser, og jeg har bare ridset overfladen her for at lade dig forstå, nøjagtigt, hvor usikre disse såkaldte “Gratis VPN” apps kan være til dit brugeres privatliv.

Nu når jeg kommer tilbage til privatlivspolitikken, som er en af ​​de værste fortrolighedspolitikker, jeg nogensinde er stødt på for en VPN, nævner den, at den har “Undtagelser” om, hvordan det kan bruge dine data, og ja, der indeholder undtagelser for tilfælde som at være “Direkte relateret til national sikkerhed og national forsvarssikkerhed” og for “Direkte relateret til kriminel efterforskning, retsforfølgning, retssag og fuldbyrdelse af domme”.

Undtagelser

Nå, det er trods alt et kinesisk firma, der opererer i et land, hvor regeringen er den ultimative myndighed for alle ting. Kina er berygtet for at gennemføre streng kontrol og censur over internettet og dets brugere, og hvis et firma, der er hjemmehørende der, involveret i data mining-operationer, driver en VPN-service, så skal det undgås absolut.

En VPN, der ikke’t Eksisterende?

Men svindel, nexuses, tvivlsomhed don’t ender her, da tingene endda kan gå videre i denne branche.

Bare for at give dig en forbipasserende reference i slutningen af ​​denne artikel, var der en VPN-tjeneste for et stykke tid siden, der blev betjent under navnet “Min sikre VPN”.

Med et så uskadeligt udseende navn var denne service den største fidus, der nogensinde har eksisteret i branchen, fordi der ikke var nogen VPN i faktisk, bare en tjeneste, der blev kørt, så folk kunne betale dem for en service, der aldrig eksisterede i første omgang.

Denne service var så modbydelig, at den ikke gjorde det’t holder sig endda væk fra at bruge navnene på populære tjenester og mærker som underskriver i sin e-mail. En af sådanne e-mails indeholdt navnet Tunnelbear, som er en af ​​de sjældneste gratis VPN-tjenester, der kan betragtes som meget troværdige.

Tunnelbear iværksatte hurtig handling mod MySafeVPN og tweetede, at tjenesten har brug for at ophøre og afstå fra at bruge sit navn på det, kan forvente hård juridisk handling fra Tunnelbear.

Tunnelbear-tweet

Men MySafeVPN brugte ikke bare Tunnelbear’Navn, det brugte også navnet på Plex, en meget populær streamingtjeneste, i sine e-mails, i et forsøg på at jackke populariteten af ​​tjenesten og bruge dens troværdighed til at lokke stadig flere brugere til at købe VPN.

Her er et eksempel på en e-mail fra denne scam-tjeneste. Tusinder af sådanne e-mails blev sendt til brugeren med navne på andre populære tjenester relateret til VPN og streamingdomænet.

plex e-mail

Konklusion:

I 2018 var den samlede markedsstørrelse for VPN-branchen $ 20,6 milliarder, som forventes at vokse til en enorm $ 35,73 milliarder inden kun 2022, hvilket er i de næste fem år. Dette signaliserer, at denne branche vokser massivt, og at brugerne bliver mere opmærksomme på fordelene ved at bruge en VPN til at beskytte deres anonymitet online.

størrelse på VPN-industrien

Men denne overvældende vækst i branchen vil også tiltrække svindlere og tvivlsomme tjenester, der er her for at tage deres del i denne meget lukrative cirkel. Og det er ikke kun fra salget af VPN'er, der er endnu et lukrativt fald fra denne vækst, og det vil sige fra de enorme dataarggleomerationer, som brugerne kunne blive udtaget af ved at placere honningbakker i form af VPN-tjenester.

Den eneste vej ud af det er at informere brugeren om, hvordan den kan identificere sig og holde sig væk fra sådanne svindel, fordi ingen kan stoppe svindlerne og tvivlsomme udbydere fra at spille spillet, for når alt kommer til alt er hvor svært det er at opbygge en websted eller kør en e-mail-marketingkampagne?

For at oplyse brugere vil den største rolle blive spillet af Top VPN-udbydere selv. Services som NordVPN, ExpressVPN, PureVPN, Torguard, PIA, VyprVPN, Tunnelbear blandt andre, der styrer roost i VPN-branchen, er nødt til at mødes for at beskytte brugerne mod denne trussel, der kan skade dem til ingen ende.

Dette var mit lille bidrag til denne indsats, og jeg tror, ​​at endnu flere sådanne privatlivsentusiaster og industriaktivister vil komme frem i de kommende tider for at spille deres rolle i at afsløre så tvivlsomme og skyggefulde VPN-tjenester, så brugerne kan forblive sikre mod svindel, der kan skade dem økonomisk og privatlivsmæssigt, hvilket trods alt er det, denne branche skal handle om.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me