De donkere kant van de VPN-industrie – Zijn alle VPN’s te vertrouwen?

Voor gebruikers zijn VPN's hun redders van allerlei soorten bedreigingen online, maar zijn ze allemaal toegewijd aan het beschermen van uw privacy of spelen ze tegen de regels van het spel? Laat me je door alle dubieuze VPN-services leiden die me hebben gealarmeerd en me hebben gedwongen om dit bericht op te schrijven aan de donkere kant van de VPN-industrie!


Proloog:

Technologie is altijd bedoeld geweest als de dienende sidekick van de mensheid, die haar inspanningen om te groeien en haar potentieel nog verder te realiseren heeft geholpen. Maar wat de meeste mensen zich niet vaak realiseren, is dat technologie het ultieme tweesnijdende zwaard is dat ons zoveel schade en vernietiging kan brengen als het ons leven kan verbeteren.

Einstein en zijn gedachte-experimenten waren nooit bedoeld om ons te leiden naar de ontwikkeling van de atoombom, het meest destructieve fysieke wapen dat ooit is uitgevonden, maar hier zijn we vandaag’s wereld, overweegt hoe we deze dreiging kunnen beëindigen. Maar zulke realisaties drongen pas tot ons door, nadat we ze hadden gebruikt in de twee Japanse steden die nog steeds de littekens dragen die ze kregen van die vuurballen die uit de hemel regenden.

En ondanks dergelijke lessen door de geschiedenis heen, hebben we nog steeds nagelaten kennisgeving te doen en goed te maken hoe we proactiever kunnen zijn in het beheersen van de stroom van vernietiging van de hulpmiddelen die we voor onszelf hebben gemaakt.

Maar ongeacht hoe krachtig nucleaire bommen zijn en hoe spectaculair gruwelijk de gedachte is dat er één explodeert, de schade die deze massavernietigingswapens kunnen veroorzaken, blijft beperkt tot een bepaalde geografische limiet. Maar de mens is een grappig wezen, omdat het nooit ophoudt zichzelf te verbazen over hoe het dingen kan creëren die er nuttig en goedaardig uit kunnen zien, maar ze worden gebruikt om de mens zelf te schaden door enkele van de meest criminele geesten onder ons.

Het internet lijkt, als je er eerst naar kijkt, de perfecte droom. Een plek waar je overal toegang toe hebt. Van chatten met je vrienden tot weten wie de verkiezingen in Oeganda heeft gewonnen en van het controleren van de aandelenprijs van Apple op Wall Street tot het kopen van dat nieuwste horloge van Amazon, internet is de ultieme macht in handen van de gewone mens.

Maar wat de meeste mensen doen’realiseren zich op internet niet dat hun schijnbaar onschadelijke activiteiten hen in ernstige problemen kunnen brengen als ze niet beschermd blijven.

VPN's en hun rol bij het beschermen van gebruikers:

Uw activiteiten op internet zijn een goudmijn voor mensen met voldoende interesse als ze er toegang toe kunnen krijgen.

Hackers kunnen wat goede moolah binnenhalen door gewoon in uw datapakketten te glippen en te weten wat uw gevoelige financiële informatie is, zoals creditcardgegevens, PayPal-accountgegevens enz..

Uw internetprovider kan uw datapakketten inspecteren om uw persoonlijke surfgewoonten op het internet te bemachtigen en die gegevens vervolgens aan adverteerders verkopen.

Zelfs de regering loopt hier niet ver achter, omdat er veel gevallen van massale surveillanceprogramma's zijn geweest om gegevens over burgers te verzamelen om hen te controleren.

Het enige dat tussen onze privacy op internet en deze data usurpers staat, zijn VPN's.

VPN of een Virtual Private Network is een hulpmiddel met als primair doel ons te beschermen op het openbare internet door een veilige cloud via onze internetverbindingen uit te breiden via een combinatie van beveiligingstechnologieën zoals militaire versleuteling en privacyethiek zoals een expliciet nullogboekbeleid.

Door een VPN via uw internetverbinding in te schakelen, kunt u uw online identiteit verbergen en ervoor zorgen dat uw gegevens en internetactiviteiten niet worden bemoeid, maar is dat echt het geval?

Niet helemaal en dat’s omdat, met een hoge ervaring in de afgelopen jaren geassocieerd te zijn met de VPN-industrie, ik met gezag kan zeggen dat deze industrie absoluut een donkere kant heeft, waarvan de meeste gebruikers zich zeer niet bewust zijn.

En in dit bepalende blog wil ik dit ongeziene aspect van de VPN-industrie voor een breder publiek naar voren brengen, zodat ze de reikwijdte waarin deze industrie is geïnfiltreerd door criminelen en andere entiteiten, die onder het mom van werken en diensten verlenen in de industrie, dienen voor een aantal intrigerend snode doeleinden.

De HoneyTrap VPN's:

VPN's zijn, door hun industrie’s autoriteit, buitengewoon betrouwbaar voor gebruikers. Dit lijkt op het zien van een aantal bewakers aan de zijkant van je huis. Zou je niet’ze vermoeden dat ze gevaarlijk zijn, maar voelen zich veiliger in hun aanwezigheid.

Maar kan’Het is het geval dat een crimineel zich in hun midden verbergt, wie wil dat pistool niet beschermen maar schaden? Absoluut mogelijk, maar de meesten van ons don’t denk zo en zo’is de grootste verdediging die deze HoneyTrap VPN's hebben in het vrij werken in de industrie.

Maar wat is precies een HoneyTrap VPN? Ik bedacht deze naam nadat ik in 2014 een film met dezelfde naam zag. Hoewel de film zelf flimsily werd uitgevoerd, maar het een zeer belangrijk, maar vaak genegeerd concept van onze tijd beging, dat mensen lokt naar schijnbaar onschadelijk, zelfs nuttige dingen, om ze later te bedriegen.

HoneyTrap VPN's werken op een vergelijkbaar uitgangspunt. Gebruikers gaan vaak naar VPN's om meer privacy te verkrijgen via hun internetverbindingen of om andere doelen te bereiken, zoals het deblokkeren van websites met geografische beperkingen en ondersteuning voor veilige Torrenting. En voor het ongetrainde oog, kunnen veel van de VPN-sites die er zijn een gevoel afgeven dat ze een service als geen ander bieden.

Vol met marketing gimmicky taal, flitsende prijsplannen, een aantal geweldige ontwerpen en logo's, deze VPN-websites zien eruit als uw gemiddelde VPN-providers die er zijn om u op een veiligere, veiligere manier toegang tot internet te bieden. Maar ze zijn eigenlijk, schatten, in die zin dat ze mensen lokken onder het voorwendsel van het aanbieden van een VPN-service, maar meestal enkele onethische activiteiten ondernemen die de gebruiker buitengewoon kunnen schaden.

De onethische activiteiten omvatten datamining om mensen te monitoren’s online activiteiten, trackingcodes in hun apparaten implanteren, uw apparaat gebruiken als knooppunt in een groter systeem van bitcoin mining enz..

Ik was me eigenlijk helemaal niet bewust van de omvang van dit probleem totdat ik een schijnbaar onschadelijke VPN Android-app downloadde van een dienst die bekend staat als EasyVPN. Ik ben een recensent, dus ik moet dingen testen voordat ik erover kan schrijven. EasyVPN stond op mijn takenlijst omdat ik geloofde dat ik Android VPN-apps niet het juiste aantal beoordelingen had gegeven, dus deze beproeving begon.

gemakkelijke vpn honeytrap

Deze activiteit, die ik zo vaak doe met vergelijkbare VPN-services, kostte me zo erg dat ik mijn Samsung S5-telefoon 2 minuten achter elkaar niet kon gebruiken. Beschamende pop-ups van voornamelijk bizarre pornosites bleven maar komen en als ik te snel met mijn mobiel aan zou joggen, zou mijn apparaat opgehangen blijven.

eenvoudige VPN Android-app

Toen drong het tot me door dat deze app besmet was en voordat ik zelf onderzoek deed, ging ik online en controleerde ik of het eigenlijk de VPN-app was die dit alles of een andere app deed. Maar mijn vermoedens klopten toen ik een onderzoek zag dat deze app had bestempeld als de tweede meest met malware geïnfecteerde VPN-app in de Play Store.

Android-getroffen app

Maar het zijn niet alleen een zeldzame één of twee VPN-providers die dit doen, maar eerder andersom tegenwoordig, omdat van de meeste VPN-providers is gemeld dat ze HoneyTraps zijn.

De omvang van het probleem:

Facebook. Deze naam klinkt bekend niet’toch? En waarom zou het zo zijn? Immers, deze service heeft wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers, wat betekent dat als Facebook een land zou zijn, het de wereld zou zijn’s meest bevolkte land met minstens een miljard mensen.

En iedereen weet dat Facebook een enorme service is en als het iets doet, is het niet onbelangrijk. Van de acquisitie van Whatsapp tot het Cambridge Analytica Scandal, Facebook heeft de aandacht gevestigd op het belang van gegevens voor allerlei doeleinden.

Maar weten veel mensen dat Facebook een eigen VPN heeft? Ja dat’is waar. Deze VPN-service, genaamd Onavo, is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Facebook sinds de overname in 2013.

Onavo van Facebook

Facebook was echter niet zo succesvol in deze poging om nog ingewikkelder gegevens van gebruikers te minen via deze VPN-service en dat’s voornamelijk vanwege de waakzaamheid van privacy-experts en gezaghebbende VPN-gebruikers die dat niet deden’t laat Facebook doorgaan met zijn heimelijke activiteiten met Onavo.

De service is sindsdien berucht vanwege deze associatie en Facebook is ermee gestopt te werken. Er zullen in de toekomst zelfs geen updates worden uitgerold. De website is echter nog steeds springlevend. Facebook heeft dus niet opnieuw op deze manier geweigerd om gegevens te mijnen, maar vanwege het hele fiasco doet het dit niet op “Echt Facebook-schaal”.

Maar dit brengt ons terug bij een zeer serieus besef en het is dat, als Facebook, dat gedijt en overleeft door het verkopen van gebruikersgegevens zoveel interesse heeft getoond in de VPN-arena, hoeveel andere soortgelijke bedrijfshuizen VPN-diensten exploiteren, er iemand is’raad eens.

Facebook heeft geen relatie met de dataprivacy-industrie, maar zelfs als het belangen in deze arena had, had het zijn enorme platform kunnen gebruiken om Onavo op de markt te brengen en het een Beste VPN-service te maken om te concurreren met grote industriële pruiken zoals ExpressVPN en NordVPN.

In plaats daarvan deed Facebook dat niet’t kondigt zelfs zo luidruchtig aan dat het zo'n dienst in zijn schoot heeft als het zou moeten en deed’het geeft zelfs geen noemenswaardige verklaring waarom is het in een dergelijk niet-gerelateerd domein actief geworden. We kunnen Facebook begrijpen’s acquisitie van sociale mediadiensten zoals Instagram en Whatsapp en zelfs van AI- en Virtual Reality-incubators, maar met een VPN, zonder zelfs maar aan te kondigen dat het veel wenkbrauwen opriep, vooral de mijne.

Onavo’In het privacybeleid ligt het werkelijke probleem

“We gebruiken de informatie die we ontvangen om de Services te bedienen en te verbeteren, nieuwe producten en services te ontwikkelen, het gebruik van onze Apps en andere applicaties op uw apparaat te analyseren, om advertenties en gerelateerde activiteiten te ondersteunen en voor andere doeleinden.”

Privacybeleid Onavo

Een expliciet vermeld “Geen logboekbeleid” is de heilige graal van de VPN-industrie. Maar het lijkt alsof de wind de verkeerde kant op waait bij Onavo.

Het privacybeleid, dat eigenlijk de titel zou moeten hebben “Gegevensgebruik en toestemming” Beleid stelt dat het gebruik maakt van informatie van zijn dienst aan “Services verbeteren” en “Nieuwe producten en diensten ontwikkelen”. En omdat Onavo eigendom is van Facebook, betekent dit dat Onavo de perfecte personificatie is van een “Honeytrap”, waarin een VPN wordt gebruikt als een gevel om Facebook van stroom te voorzien’s doelstellingen voor datamining.

Maar Facebook is op dit moment niet de enige grote zakelijke krachtpatser die een VPN-service aanbiedt. Andere grote bedrijven bieden ook hun VPN's aan, maar deze services blijven onduidelijk als ze dat niet doen’t vertellen hoe ze de gebruiker gaan beschermen. Er is geen melding gemaakt van zaken als serveraantallen, coderingsgraad enz. En het enige wat ze hier lijken te promoten is hun VPN-service.

VPNHub, beschermt uw privacy of leidt u naar een conversie?

PornHub is een wereldberoemde pornosite, misschien wel een van de grootste ter wereld en biedt zowel een gratis als een premium-versie van zijn service aan.

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis te zijn met de service. VPNHub ziet eruit als uw eenvoudige oude VPN-service met gratis en premium-versies, net als andere vergelijkbare VPN-services voor b.v. Zenmate. Maar als je er beter naar kijkt, beginnen de dingen er wat schaduwrijk uit te zien.

vpnhub

MindGeek, een van de wereld’s grootste eigenaren van pornografische sites, bezit ook Pornhub.

Mindgeek

Dit bedrijf steunde de Digital Economy Act van 2017 door de Britse regering, die de bepaling bevat dat gebruikers officiële documenten moeten produceren, zoals hun identiteitskaart, om toegang te krijgen tot Pornsites zoals Pornhub.

Het ontwikkelde zelfs de genoemde tool “AgeID” waarmee gebruikers dit leeftijdsverificatieproces naadloos kunnen doorstaan, maar alleen na betaling van een kleine vergoeding.

verouderd hulpmiddel

Als u deze beperking echter wilt omzeilen, kunt u dat uiteraard doen met een VPN. Het’is een eenvoudig proces. Maak verbinding met een server buiten het VK en krijg toegang tot websites voor volwassenen in het VK.

En daarom is het misschien vanzelfsprekend dat VPNHub werd geïntroduceerd door PornHub in een poging om ervoor te zorgen dat hun gebruikers voor alles naar hen toe komen. Van leeftijdsverificatie tot het omzeilen van die zeer leeftijdsverificatiesystemen wordt nu aangedreven door MindGeek.

VPNHub is gratis en dat speelt perfect voor sites voor volwassenen die MindGeek bezit, omdat de meeste gratis zijn. De gratis versie van deze VPN bevat echter lastige advertenties, die alleen verdwijnen als u de premium-versie van deze VPN koopt.

Oké, dit lijkt allemaal nogal verwarrend over waarom MindGeek eerst een rekening voor leeftijdsverificatie ondersteunt, vervolgens een tool gaat maken dat die rekening helpt en opnieuw, een VPN creëert om niet alleen die rekening te omzeilen, maar ook de AgeID gereedschap?

Dit is waar het belangenconflict in deze VPN ligt, de perfecte HoneyTrap, een manier om gebruikers naar hun VPN-service te lokken door een hele trechter te creëren die conversies mogelijk maakt.

VPN's zijn bedoeld om gebruikers in het online domein te beschermen tegen bestaande bedreigingen in het digitale domein, en niet om eerst zelf een bedreiging te maken en vervolgens de VPN als oplossing hiervoor aan te bieden. Naar mijn mening, het’lijkt op het maken van een brand en vervolgens ook op het verkopen van vuurvaste pakken, precies waar de brand woedt.

Maar dit is precies wat het doel van deze blog is om gebruikers te laten begrijpen dat de groeiende internetcensuur en controle meer en meer mensen ertoe aanzet om VPN's te gebruiken, wat dit een zeer lucratieve industrie maakt waar deze grote bedrijven graag mee verplicht zijn er een groot deel uit halen.

De val van gratis diensten:

Het onderhouden en uitvoeren van een VPN is een behoorlijk kapitaalintensieve taak en dat’s omdat VPN's geen gewone technische hulpmiddelen zijn. Ze zijn gebouwd op een zeer geavanceerde infrastructuur met een geïntegreerd netwerk van servers wereldwijd, coderings- en decoderingsfaciliteiten, protocolondersteuning en meer, die allemaal vrij duur zijn om te onderhouden en uit te voeren, daarom bieden de meeste Top VPN-providers hun diensten aan voor verschillende prijsplannen.

Dus als een VPN-provider zijn services gratis aanbiedt, verdient het zeker ergens geld mee, wat misschien het gevaarlijkste is waar gebruikers altijd aan moeten denken voordat ze zich op een dergelijke service abonneren.

Gebruikers worden vrij gemakkelijk misleid en gelokt door deze dubieuze gratis VPN-providers. Immers, wie niet’t als een gratis service. En deze dubieuze providers spelen op deze exacte gebruikerspsyche.

Deze gratis VPN-services moeten ergens geld mee verdienen, dus als ze hun services niet voor een prijs aanbieden, wat zijn dan de beschikbare opties voor hen??

Velen, maar ze zijn allemaal ongelooflijk problematisch. Deze methoden omvatten het invoegen van trackingcodes in gebruikersapparaten, het bijhouden van gebruikersactiviteitenlogboeken en deze vervolgens verkopen aan adverteerders, gebruikersapparaten omzetten in knooppunten om onder andere een groter botnetnetwerk te ondersteunen.

In mijn gidsen weerhoud ik mensen er altijd van om zich te abonneren op deze dubieuze gratis VPN's, omdat ze in de eerste plaats dat niet doen’t presteren of bieden zelfs 10% van de functionaliteit en gruis van hun betaalde tegenhangers.

Gratis VPN's kunnen de meer geavanceerde geo-beperkte sites zoals Netflix US niet omzeilen, noch bieden ze enige vorm van hoge snelheden om over een paar van hun tekortkomingen te spreken.

Er is een heel oud gezegde dat “Als u iets gratis krijgt, bent u het product” en dit manifesteert zich nergens meer dan in de wereld van gratis VPN-services.

Google Play - The Home of Dubious Gratis VPN-apps:

Om elke zwendel of twijfelachtig bedrijf te laten slagen, heeft het eerst camouflage nodig en ten tweede heeft het een plaats of een platform nodig waar het zijn tentakels wijd en zijd kan verspreiden. En voor gratis VPN-apps is er geen perfectere plek om zichzelf te onderhouden dan de Google Play Store.

Het Android-besturingssysteem is wereldwijd het meest gebruikte besturingssysteem in smartphones, dus het is vanzelfsprekend dat de populariteit van Google Play Store, die Android is’s officiële app store, is ongelooflijk wijdverbreid. Maar populariteit of bereik garandeert nooit dat het platform veilig is voor gebruikers.

De Google Play Store is berucht om het hosten van allerlei dubieuze, met malware geïnfecteerde apps. Het systeem voor het uploaden en hosten van apps is behoorlijk laks in vergelijking met zijn strengere concurrent, d.w.z. de iTunes store, d.w.z. de officiële app store voor iOS-gebruikers.

Voer gewoon een zoekopdracht uit “VPN” in de Google Play Store en je zult duizenden VPN Android-apps tegenkomen, waarvan de meeste geen andere oorsprong hebben dan werken als een Android-app.

Hier is een screenshot van een zoekopdracht die ik in de app store op het trefwoord heb uitgevoerd “ExpressVPN”

Express VPN-zoekresultaat

expressvpn zoekresultaat google

expressvpn zoekresultaat google play

Van schandelijke namen die geen verband houden met een VPN’werkt zoals “Yoga VPN” en Mango VPN” naar VPN's met pictogrammen die mensen in intieme scènes tonen, er is geen gebrek aan Android-apps voor gratis VPN's als u eropuit gaat om ze te zoeken.

Maar laten we een beetje dieper graven en me toestaan ​​u door dingen te leiden die u en andere nietsvermoedende gebruikers zouden kunnen missen in deze schijnbaar onopvallende Android VPN Gratis apps.

Als u in de Google App Store naar Android VPN-apps zoekt, is de kans groot dat u een van de genoemde services tegenkomt “GO VPN Proxy Master-Free · onbeperkt”. Het heeft meer dan een half miljoen downloads verzameld en heeft een indrukwekkende score van 4.5.

GOVPN op Android

En het enige dat deze app nodig heeft, is hem gewoon downloaden en installeren, geen gebruikersverificatie, geen wachtwoorden, geen accountconfiguratie, niets. Het is gratis en gemakkelijk, maar het is veilig.

Niet helemaal.

Er zijn enkele schokkende details over de oorsprong van deze apps en het bedrijf hierachter in de app store die gebruikers tenslotte heel gemakkelijk kunnen missen, die het privacybeleid lezen of diepgaand gaan om erachter te komen wie de ontwikkelaars achter deze app echt zijn zijn? Rechtsaf?

Nou, ik ben daar niet een van en als privacy-freak ga ik meestal diep van binnen en probeer ik erachter te komen wat precies het motief is achter zo'n verbazingwekkende, probleemloze service.

Als je naar de ontwikkelaars kijkt, staat er dat het is ontwikkeld door het VPNMaster Team, wat vrij authentiek klinkt. Maar laten we eerst ingaan op het soort gebruikersrechten dat nodig is om op uw Android-apparaat te worden uitgevoerd.

ga vpn-opslag

Ten eerste vereist het toestemming om niet alleen de inhoud van uw apparaat te lezen’s opslag maar hebben ook de macht om “Wijzigen of verwijderen” de inhoud ervan. Als dat niet zo is’t opdringerig, dan don ik’t weet wat is. Als u nog steeds niet duidelijk bent, betekent dit dat de app alles van uw apparaat kan verwijderen’s opslag die hij leuk vindt of zelfs helemaal uitschakelt. Of het nu gaat om fotobestanden of uw videobestanden, deze app kan ze verwijderen en naar believen wijzigen.

GOVPN-apparaatinfo

Verder heeft het ook toestemming nodig “Verbind en verbreek Wi-Fi”, wat betekent dat zelfs als je dat niet doet’Als u wilt dat uw apparaat een tijdje op internet staat, kan deze app het op elk gewenst moment tegen uw wil inschakelen.

VPNMaster

De app heeft ook toegang tot uw “gevoelige loggegevens” welke in leek’De term betekent dat het uw activiteiten online kan volgen. Maar dat is het niet’t is precies wat een VPN is om u te beveiligen tegen het volgen van uw activiteiten online? Niet voor deze VPN. Gebruikers don’t doorlopen deze machtigingen over het algemeen vrij vaak en vinken ze vaak af om akkoord te gaan, zonder zelfs maar te beseffen in hoeverre ze hun eigen privacy en mobiele gegevensbeveiliging in gevaar brengen.

Maar waarom zou een app dat doen? Nou, het antwoord daarop ligt in de onderste run van de pagina van deze app op Google Play. Blader naar privacybeleid en beweeg uw cursor erover en u zult zien dat het privacybeleid van deze app u doorverwijst naar een site die bekend staat als “TalkingData”.

Talking Data

wasn’Is deze app ontwikkeld door iemand met de naam VPNMaster? Nee, dat is slechts een gimmick voor de app-pagina, zodat deze app er authentieker uitziet en aanvoelt dan hij in werkelijkheid is.

Voor die van jullie don’t weet het, TalkingData is een Chinees dataminingbedrijf. Verrast? Don’omdat de meeste Android-apps die op Google Play aanwezig zijn zo'n dubieuze oorsprong hebben en ik hier net aan de oppervlakte ben gekomen om je te laten begrijpen hoe onveilig deze zogenaamde “Gratis VPN” apps kunnen zijn voor uw gebruikersprivacy.

Nu, terugkomend op het privacybeleid, dat een van de slechtste privacybeleidsregels is die ik ooit specifiek voor een VPN ben tegengekomen, vermeldt het dat het “Uitzonderingen” over hoe het uw gegevens kan gebruiken en ja, dat bevat uitzonderingen voor gevallen zoals zijn “Rechtstreeks gerelateerd aan nationale veiligheid en nationale defensieveiligheid” en voor “Rechtstreeks gerelateerd aan strafrechtelijk onderzoek, vervolging, berechting en tenuitvoerlegging van beslissingen”.

Uitzonderingen

Welnu, dit is tenslotte een Chinees bedrijf, dat actief is in een land waar de regering de ultieme autoriteit is op alle gebieden. China is berucht voor het implementeren van strikte controle en censuur via internet en zijn gebruikers en als een bedrijf dat daar is gehuisvest en dat betrokken is bij datamining-activiteiten een VPN-service uitvoert, dan moet het absoluut worden vermeden.

Een VPN die dat niet doet’t Bestaan?

Maar, de oplichting, nexuses, dubiousness don’hier eindigt het, want in deze branche kan het zelfs nog verder gaan.

Om je een passerende referentie te geven aan het einde van dit artikel, was er enige tijd geleden een VPN-service die werd beheerd met de naam “Mijn veilige VPN”.

Met zo'n onschadelijk ogende naam was deze service de grootste zwendel die ooit in de industrie heeft bestaan, omdat er eigenlijk geen VPN was, alleen een service die werd uitgevoerd zodat mensen ze konden betalen voor een service die nooit bestond.

Deze service was zo irritant dat het dat niet deed’t schuwt zelfs het gebruik van de namen van populaire diensten en merken als ondertekenaar in de e-mail. Een van dergelijke e-mails bevatte de naam Tunnelbear, een van de zeldzaamste gratis VPN-services die als zeer geloofwaardig kunnen worden beschouwd.

Tunnelbear heeft onmiddellijk actie ondernomen tegen MySafeVPN en getweet dat de service moet stoppen met het gebruik van de naam ervan, kan van Tunnelbear harde juridische stappen verwachten.

Tunnelbear tweet

Maar MySafeVPN gebruikte niet alleen Tunnelbear’s naam, het gebruikte ook de naam van Plex, een zeer populaire streamingdienst, in zijn e-mails, in een poging om de populariteit van de dienst te vergroten en zijn geloofwaardigheid te gebruiken om steeds meer gebruikers te lokken naar het kopen van de VPN.

Hier is een voorbeeld van een e-mail van deze zwendel. Duizenden van dergelijke e-mails zijn verzonden naar de gebruiker met de namen van andere populaire services met betrekking tot het VPN- en streamingdomein.

plex email

Conclusie:

In 2018 bedroeg de totale marktomvang van de VPN-industrie $ 20,6 miljard, wat naar verwachting in slechts 2022 zal groeien tot maar liefst $ 35,73 miljard, wat de komende vijf jaar is. Dit geeft aan dat deze industrie enorm groeit en dat gebruikers zich meer bewust worden van de voordelen van het gebruik van een VPN om hun anonimiteit online te beschermen.

grootte van vpn-industrie

Maar deze enorme groei in de industrie zal ook oplichters en dubieuze diensten aantrekken die hier zijn om hun aandeel in deze zeer lucratieve taart te nemen. En het is niet alleen van de verkoop van VPN's, er is nog een lucratieve daling van deze groei en d.w.z. van de enorme data-agglomeraties waar gebruikers voor kunnen worden gedupeerd door honeytraps in de vorm van VPN-services te plaatsen.

De enige manier om eruit te komen is om de gebruiker te informeren over hoe het dergelijke zwendel kan identificeren en wegblijven, omdat niemand kan voorkomen dat de oplichters en dubieuze providers de game spelen, omdat het tenslotte moeilijk is om een website of voer een e-mailmarketingcampagne?

Om gebruikers te informeren, zal de grootste rol worden gespeeld door de Top VPN-providers zelf. Diensten zoals NordVPN, ExpressVPN, PureVPN, Torguard, PIA, VyprVPN, Tunnelbear, die de roost in de VPN-industrie beheersen, moeten samenkomen om de gebruikers te beschermen tegen deze dreiging die hen eindeloos zou kunnen schaden.

Dit was mijn kleine bijdrage aan deze inspanning en ik geloof dat nog meer dergelijke privacy-enthousiastelingen en industrie-activisten de komende tijd naar voren zullen komen om hun rol te spelen in het blootleggen van dergelijke dubieuze en schaduwrijke VPN-diensten, zodat gebruikers kunnen beschermen tegen oplichting die schade kan toebrengen financieel en privacy verstandig, en dat is tenslotte waar deze industrie om zou moeten gaan.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me