A VPN-ipar sötét oldala – Valamennyi VPN-ben meg kell-e bízni?

A felhasználók számára a VPN-k megmentõi mindenféle online fenyegetés ellen, de valamennyien elkötelezték magukat a magánélet védelme mellett, vagy a játékszabályok ellen játszanak? Engedjék meg, hogy végigmenjen az összes ilyen kétes VPN-szolgáltatáson, amely riasztott és kényszerített arra, hogy írjam le ezt a posztot a VPN-ipar sötét oldalán.!

Prológus:

A technológiát mindig az emberiség engedelmesebb mellékvágányának szánták, és elősegítik annak erőfeszítéseit, hogy tovább növekedjen és kiaknázza a potenciálját. Amit azonban a legtöbb ember gyakran nem veszi észre, az a tény, hogy a technológia egy alapvető fontosságú, kétélű kard, amely annyi kárt és pusztítást okozhat nekünk, mint ami jobbá teheti az életünket.

Einstein és gondolatkísérletei soha nem akarták az atombomba kifejlesztéséhez vezetni, amely a legpusztítóbb fizikai fegyver, amit valaha találtak, de itt vagyunk ma’világában, mérlegelve, hogyan lehet véget vetni ennek a fenyegetésnek. De ezek a felismerések csak ránk hajlamosak, miután a két japán városban használtuk őket, amelyek még mindig viselik azokat a hegeket, amelyeket az égből eső tűzgolyók kaptak..

És a történelem ilyen óráinak ellenére, még mindig nem sikerült észrevennünk és módosítanunk, hogy miként lehetünk proaktívabbak a megsemmisítés áramlásának ellenőrzésében az általunk létrehozott eszközökkel.

De függetlenül attól, hogy milyen erőteljes nukleáris bombák vannak, és milyen látványosan borzasztó az a gondolat, hogy egy robbanás megmarad, ezek a tömegpusztító fegyverek által okozott károk egy bizonyos földrajzi korlátra korlátozódnak. De az ember vicces lény, mivel soha nem érzi magát lenyűgözni arról, hogy miként készíthet olyan dolgokat, amelyek hasznosnak és jóindulatnak tűnhetnek, ám ezeket köztük a leginkább bűnügyi elmék arra használják, hogy ártanak maguknak az embereknek..

Az internet, ha először megnézi, a tökéletes álomnak tűnik. Olyan hely, ahol bármi elérhető. A barátokkal való csevegéstől kezdve annak megismeréséig, hogy ki nyerte meg az ugandai választásokat, és az Apple részvényárának ellenőrzésével a Wall Street-en, a legfrissebb órának az Amazon-tól történő vásárlásáig az internet a végső hatalom a hétköznapi emberek kezében.

De mi a legtöbb ember nem’Amikor az interneten észreveszik, hogy látszólag ártalmatlan tevékenységeik komoly bajba kerülhetnek, ha nem maradnak védettek.

VPN-k és szerepük a felhasználók védelmében:

Az interneten végzett tevékenységei aranyminta azoknak az embereknek, akiknek elég érdeklődésük van, ha biztosítani tudják az ahhoz való hozzáférést.

A hackerek nagyon jó moolah-ban rakedhetnek, ha becsúsznak az adatcsomagokba, és megismerik az érzékeny pénzügyi információkat, mint például a hitelkártya-adatokat, a PayPal-fiók hitelesítő adatait stb..

Az internetszolgáltató megvizsgálhatja az adatcsomagokat, hogy megismerje személyes internetes szörfözési szokásait, majd eladja ezeket az adatokat a hirdetők számára..

Még a kormány sem áll le nagyon mögötte, mivel sok esetben voltak tömeges megfigyelési programok, amelyeket az állampolgárokra vonatkozó adatok gyűjtése érdekében ellenőrzés céljából eszközöltek..

Az egyetlen dolog, amely az internetes adatvédelem és az adatok bitorlása között helyezkedik el, a VPN.

A VPN vagy a virtuális magánhálózat olyan eszköz, amelynek elsődleges célja a nyilvános interneten való védelem azáltal, hogy biztonságos felhőn keresztül bővítjük internetkapcsolatainkat olyan biztonsági technológiák keverékén keresztül, mint a katonai titkosítás és a magánélet etikája, mint például egy explicit nulla naplózású politika.

Az internetkapcsolaton keresztüli VPN engedélyezésével elrejtheti online identitását, és biztosíthatja, hogy adataival és internetes tevékenységeivel ne zavarják egymást, de valójában ez a helyzet?

Nem egészen’mert az utóbbi években a VPN-iparral való nagy tapasztalatokkal összekapcsolva azt tekintélyesen mondhatom, hogy ennek az iparágnak határozottan van egy sötét oldala, amelyet a legtöbb felhasználó nagyon tudatában van.

És ebben a meghatározó blogban arra törekszem, hogy a VPN-ipar láthatatlan aspektusát a szélesebb közönség előtt ismertem meg, hogy megértsem, milyen kiterjedésbe került az iparágba a bűnözők és más szervezetek, amelyek a munka és a Az iparban szolgáltatásokat nyújtva érdekes és félénk célokat szolgál.

A HoneyTrap VPN-k:

A VPN-k az iparág szerint vannak’Kiválóan megbízható a felhasználók számára. Ez hasonló ahhoz, hogy láttál néhány biztonsági őröt a ház oldalsó sétáján. Nem akarod’t gyanítja, hogy veszélyesek, de biztonságban érezhetik magukat jelenlétükben.

De lehet’Lehet, hogy egy bűnöző rejtőzik a közepükben, akinek nem az a célja, hogy megvédje, hanem hogy ezzel a fegyverrel kárt tegyen? Határozottan lehetséges, de legtöbben nem’nem gondolkodom így és így’Ez a legnagyobb védelem ezeknek a HoneyTrap VPN-knek az iparban történő szabad működésében.

De mi pontosan egy HoneyTrap VPN? Azért nevezték el ezt a nevet, miután 2014-ben láttam egy azonos nevű filmet. Miközben maga a film hihetetlenül végre volt készítve, ám ez egy nagyon fontos, de gyakran figyelmen kívül hagyott elképzelést valósított meg korunkban, azaz arra, hogy az embereket ártalmatlannak, sőt jótékony dolgok, csak később megcáfolni őket.

A HoneyTrap VPN-k hasonló téren működnek. A felhasználók gyakran a VPN-hez fordulnak, hogy nagyobb adatvédelmet szerezzenek az internetkapcsolatukon keresztül, vagy más célok elérése érdekében, például a földrajzilag korlátozott webhelyek feloldásához és a biztonságos torrenting támogatásához. És képzetlen szem előtt tartva, sok ott lévő VPN-webhely úgy érzi, hogy olyan szolgáltatást nyújtanak, mint senki más.

Telepítve trükkös marketinggel, hihetetlen árképzési tervekkel, nagyszerű tervekkel és logókkal, ezek a VPN-webhelyek úgy néznek ki, mint az átlagos VPN-szolgáltatók, akik ott vannak, hogy biztonságosabb és biztonságosabb hozzáférést biztosítsanak az internethez. Valójában a mézes csapdák abban állnak, hogy a VPN szolgáltatás nyújtásának ürügyén csábítják az embereket, de általában olyan etikátlan tevékenységeket végeznek, amelyek a felhasználót rendkívül súlyosan károsíthatják..

Az etikátlan tevékenységek között szerepel az adatok bányászata az emberek megfigyelése révén’online tevékenységeket folytat, követőkódok beültetése eszközeibe, eszközének csomópontként történő használata egy nagyobb bitcoin-bányászati ​​rendszerben stb..

Valójában nem voltam tisztában a probléma mértékével, amíg letöltöttem egy látszólag ártalmatlan VPN Android alkalmazást az EasyVPN néven ismert szolgáltatással. Recenzátor vagyok, tehát ki kell próbálnom a dolgokat, mielőtt le tudok lépni róla. Az EasyVPN szerepelt a tennivalók listáján, mivel azt hittem, hogy nem adtam meg az Android VPN alkalmazásoknak a vélemények méltányos részét, ezért megkezdődött a próbálkozás.

könnyű vpn mézeskalács

Ez a tevékenység, amelyet olyan gyakran veszek igénybe hasonló VPN szolgáltatásokkal, annyira költségemre számított, hogy két percig nem tudtam használni a Samsung S5 telefont. A kínos felbukkanó felbukkanó pop-upok egyre inkább a szélsőséges pornó oldalakon jelentek meg, és ha túl gyorsan rohannék a mobilommal, akkor maradnék akasztott eszközömmel.

egyszerű vpn android alkalmazás

Aztán nekem ráébredt, hogy ez az alkalmazás megfertõzõdött, és mielõtt bármilyen saját kutatást végeztem volna, online jelentkeztem és megvizsgáltam, hogy valóban a VPN alkalmazás végzi-e mindezt vagy valamelyik más alkalmazást. De a gyanúim igazak voltak, amikor egy kutatást láttam, amely ezt az alkalmazást a Play Áruház második legrosszabb programmal fertőzött VPN-alkalmazásának jelölte..

android érintett alkalmazás

De nem csak ritka egy vagy két VPN-szolgáltató, aki ezt csinálja, inkább a mai napokban fordítva, mivel a legtöbb VPN-szolgáltatóról HoneyTraps-nek számoltak be..

A probléma mértéke:

Facebook. Ez a név ismerősnek tűnik’t? És miért kellene így lennie? Végül is ennek a szolgáltatásnak világszerte több mint 2 milliárd felhasználója van, ami azt jelenti, hogy ha a Facebook ország lenne, akkor a világ lenne’A legnépesebb ország legalább egy milliárd ember által.

És mindenki tudja, hogy a Facebook hatalmas szolgáltatás, és ha csinál valamit, akkor az nem jelentéktelen. A Whatsapp akvizíciótól a Cambridge Analytica Scandalig a Facebook vezetett az adatok fontosságának felébresztésében mindenféle cél érdekében.

De vajon sok ember tudja, hogy a Facebooknak saját VPN van? Igen azt’igaz. Onavo-nak nevezett VPN-szolgáltatás a Facebook tulajdonában van és üzemelteti annak 2013. évi megvásárlása óta.

Onavo a Facebookból

A Facebook azonban nem volt annyira sikeres ebben a VPN szolgáltatáson keresztül, hogy még a felhasználók bonyolultabb adatait bányászta ebben a kísérletben.’elsősorban az adatvédelmi szakértők és a hiteles VPN-felhasználók ébersége miatt’Nem engedte, hogy a Facebook folytatja rejtett tevékenységeit az Onavóval.

A szolgáltatás azóta hírhedtté vált ennek a társulásnak köszönhetően, és a Facebook leállította a munkáját. A jövőben sem lesz frissítés. A webhely azonban még életben van és rúg. Tehát a Facebook nem újult meg az enyém adatainak ezen a csatornáján, ám a teljes fiaskó miatt ez nem történik meg “Igazán Facebook skála”.

De ez visszavezet egy nagyon komoly felismeréshez, és ha az a Facebook, amely a felhasználói adatok értékesítésével virágzik és marad fenn, olyan nagy érdeklődést mutatott a VPN-arénában, akkor hány más hasonló vállalati ház üzemeltet VPN-szolgáltatásokat, bárki is’Azt hiszem.

A Facebooknak nincsenek kapcsolatai az adatvédelmi iparral, de még ha érdekeltsége is volt ezen az arénában, felhasználhatta volna hatalmas platformját az Onavo piacra bocsátására, és a Legjobb VPN szolgáltatássá teheti, hogy versenyezhessen az iparági nagy parókákkal, mint például az ExpressVPN és a NordVPN..

Ehelyett a Facebook nem’Még annyira lelkesen is bejelentik, hogy rendelkezik olyan szolgáltatással, mint amilyennek kellett volna, és nem is’Még semmilyen figyelemre méltó magyarázatot nem ad arra, hogy miért működött ilyen független területen. Megértjük a Facebook-ot’A közösségi médiaszolgáltatások, például az Instagram és a Whatsapp, valamint az AI és a Virtuális valóság inkubátorok megvásárlása, bár VPN-t működtettek, anélkül, hogy még be is jelentenék volna, sok szemöldökét felvetett, különösen az enyém.

Onavo’A jelenlegi probléma az adatvédelmi politika

“A kapott információkat felhasználjuk a Szolgáltatások üzemeltetésére és fejlesztésére, új termékek és szolgáltatások kifejlesztésére, az alkalmazásunk és más alkalmazásunk felhasználásának elemzésére az eszközön, a reklámozás és a kapcsolódó tevékenységek támogatására, valamint egyéb célokra..”

Adatvédelmi irányelvek Onavo

Egy kifejezetten kijelentette “Nulla naplózási politika” a VPN iparág Szent Grál. De úgy tűnik, hogy a szél rossz irányba fúj Onavón.

Adatvédelmi politikája, amelyet valójában megnevezni kell “Az adatok használata és engedélyezése” A Policy azt állítja, hogy a szolgáltatástól származó információkat használja a “Javítani kell a szolgáltatásokat” és “Új termékek és szolgáltatások fejlesztése”. És mivel az Onavo a Facebook tulajdonában van, ez azt jelenti, hogy Onavo az a tökéletes megszemélyesítése “HoneyTrap”, amelyben egy VPN-t használnak homlokzatként a Facebook működtetésére’Az adatbányászati ​​célok.

De a Facebook jelenleg nem az egyetlen nagy vállalati erőmű, amely VPN szolgáltatást kínál. Más nagy cégek is kínálnak VPN-jüket, ám ezek a szolgáltatások árnyékosak maradnak, mivel nem adják meg őket’Nem tudom, hogyan fogják megvédeni a felhasználót. Nem említik a szerverek számát, a titkosítási osztályt stb., És úgy tűnik, hogy itt csak a VPN szolgáltatást hirdetik..

VPNHub, az Ön személyes adatainak védelme vagy az átalakítás felé vezet?

A PornHub egy világhírű pornó oldal, talán az egyik legnagyobb a világon, szolgáltatásának ingyenes és prémium verzióját kínálva..

Első pillantásra úgy tűnik, hogy nincs semmi baj a szolgáltatással. A VPNHub úgy néz ki, mint egy egyszerű VPN szolgáltatása, amely ingyenes és prémium verziókkal rendelkezik, hasonlóan más hasonló VPN szolgáltatásokhoz például Zenmate. De ha közelebbről megvizsgálja, akkor a dolgok kissé árnyasnak tűnnek.

vpnhub

MindGeek, a világ egyikike’A pornográf webhelyek legnagyobb tulajdonosai a Pornhub tulajdonosa is.

Mindgeek

Ez a cég támogatta a brit kormány 2017. évi digitális gazdaságtörvényét, amely magában foglalja azt a kikötést, hogy a felhasználóknak hivatalos dokumentumokat kell készíteniük, mint például a kormányaik személyi igazolványait annak érdekében, hogy a Pornhubhoz hasonló Pornsitesbe belépjenek..

Még kifejlesztette az elnevezett eszközt “AgeID” amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen átadják ezt az életkor-ellenőrzési folyamatot, de csak kis költség megfizetése után.

ageid eszköz

Ha azonban meg akarja kerülni ezt a korlátozást, akkor ezt egy VPN-sel megteheti. Azt’Ez egy egyszerű folyamat. Csatlakozzon az Egyesült Királyságon kívüli szerverhez, és élvezze a felnőttkori webhelyek elérését.

Ezért talán természetes, hogy a VPNHub-ot a PornHub vezette be azzal a céllal, hogy a felhasználók mindent megkérdezzenek. Az életkor ellenőrzésétől a nagyon életkor-ellenőrző rendszerek megkerüléséig a MindGeek táplálja.

A VPNHub ingyenes, és tökéletesen játszik a MindGeek tulajdonában lévő felnőtt webhelyek számára, mivel ezek többsége ingyenes. Ennek a VPN ingyenes verziónak azonban kellemetlen hirdetései lesznek, amelyek csak akkor tűnnek el, ha megvásárolják a VPN prémium verzióját..

Oké, ez mind nagyon zavarosnak tűnik abban, hogy a MindGeek miért támogatja először egy életkor-ellenőrzési törvényjavaslatot, majd továbblép és létrehoz egy olyan eszközt, amely segíti a számlát, majd újból létrehoz egy VPN-t, hogy megkerülje nemcsak az adott számlát, hanem az AgeID-et is eszköz?

Itt rejlik az összeférhetetlenség ebben a VPN-ben, a tökéletes HoneyTrap módszerrel, amellyel vonzza a felhasználókat a VPN szolgáltatásba egy teljes tölcsér létrehozásával, amely megkönnyíti a konvertálást.

A VPN-k célja az online domain felhasználói védelme a digitális tartományban létező fenyegetésekkel szemben, és nem az, hogy előbb maguk hozzanak létre fenyegetést, majd megoldást kínáljanak a VPN-re. Véleményem szerint ez’A tűz előállításához hasonlóan tűzálló öltönyöket is elad, azon kívül, ahol a tűz felrobbant.

De pontosan ez a blog célja, azaz hogy a felhasználók megértsék, hogy az egyre növekvő internetes cenzúra és ellenőrzés egyre több embert vált át a VPN-ek használatára, ami nagyon jövedelmezővé teszi ezt a szakmát, amelyet ezeknek a nagyvállalati társaságoknak örömmel kötelesek vállalni. nagy részt vegyen ki.

Ingyenes szolgáltatások csapda:

A VPN fenntartása és futtatása meglehetősen tőkeigényes feladat’mert mert a VPN-k nem szokásos technológiai eszközök. Nagyon kifinomult infrastruktúrára épülnek, amely magában foglalja az integrált szerverhálózatot világszerte, titkosítási és visszafejtési lehetőségeket, protokolltámogatást és még sok minden mást, amelyek fenntartása és üzemeltetése meglehetősen drága, ezért a legtöbb VPN-szolgáltató különféle árazási tervekkel kínálja szolgáltatásait..

Tehát ha egy VPN-szolgáltató ingyenesen kínálja szolgáltatásait, akkor határozottan pénzt keres valahol, ami talán a legveszélyesebb dolog, amelyre a felhasználóknak mindig gondolniuk kell, mielőtt ilyen szolgáltatást feliratkoznának..

Ezeket a kétes Free VPN szolgáltatókat nagyon könnyen megtévesztik és csalják a felhasználók. Végül is, ki nem?’olyan, mint egy ingyenes szolgáltatás. És ezek a kétes szolgáltatók játszanak ezen a pontos felhasználói pszichén.

Ezeknek az ingyenes VPN-szolgáltatásoknak valahol pénzt kell keresniük, tehát ha nem áron kínálják szolgáltatásaikat, akkor milyen lehetőségek maradnak számukra elérhetőek?

Sok, de mindegyik hihetetlenül problémás. Ezek a módszerek tartalmazzák a követőkódok beillesztését a felhasználói eszközökbe, a felhasználói tevékenységi naplók megőrzését, majd a hirdetőknek történő eladását, a felhasználói eszközök csomópontokká történő konvertálását, többek között egy nagyobb botnet-hálózat támogatása érdekében..

Útmutatóimban mindig visszatartom az embereket attól, hogy feliratkozzanak ezekre a kétes ingyenes VPN-ekre, mert először is nem’még a fizetős társaik funkcionalitásának és szemcséjének 10% -át sem teljesíti, vagy biztosítja.

Az ingyenes VPN-k nem tudják megkerülni a kifinomultabb, földrajzilag korlátozott webhelyeket, mint például a Netflix USA, és semmilyen gyorssebességet sem nyújtanak, hogy néhány hiányosságukról beszéljenek..

Van egy nagyon régi mondás “Ha ingyen kap valamit, akkor te vagy a termék” és ez sehol nem nyilvánul meg jobban, mint az ingyenes VPN-szolgáltatások világában.

Google Play - A kétes, ingyenes VPN-alkalmazások otthona:

Ahhoz, hogy minden átverés vagy kétes vállalkozás sikeres legyen, először álcázásra van szüksége, másodszor pedig olyan helyre vagy platformra van szüksége, ahol a csápjai messze és szélesre terjeszthetők. Az ingyenes VPN-alkalmazások számára nincs tökéletes hely a fenntartásukra, mint a Google Play Áruházban.

Az Android operációs rendszer az okostelefonokban leggyakrabban használt operációs rendszer a világon, így természetes, hogy a Google Play Store népszerűsége, amely az Android’hihetetlenül elterjedt a hivatalos App Store-ban. De a népszerűség vagy az elérés soha nem garantálja, hogy a platform biztonságos és biztonságos a felhasználók számára.

A Google Play Áruház híres, hogy mindenféle kétes, rosszindulatú programmal fertőzött alkalmazást tárol. Az alkalmazások feltöltésére és tárolására szolgáló rendszere meglehetősen laza a szigorúbb versenytársához képest, azaz az iTunes áruházhoz, vagyis az iOS-felhasználók számára a hivatalos app-áruházhoz képest..

Csak végezzen egy keresést itt “VPN” a Google Play Áruházban, és ezer VPN Android-alkalmazásra fog találkozni, amelyek többségének csak Android-alkalmazásként való működése származik.

Itt van egy képernyőképet egy keresésről, amelyet futtattam a kulcsszóra az App Store-ban “ExpressVPN”

Expressz VPN keresési eredmény

expressvpn keresési eredmény google

expressvpn keresési eredmény google play

Olyan felháborító nevektől, amelyeknek nincs kapcsolata a VPN-sel’úgy működik, mint “Jóga VPN” és a Mango VPN” a VPN-ekhez olyan ikonokkal, amelyek az embereket intim jelenetekben mutatják, nincs hiány az Android-alkalmazásoknak az ingyenes VPN-ekhez, ha kimennél őket keresni.

Lehetővé teszi azonban egy kicsit mélyebbre ásni, és lehetővé teszi, hogy végigmenjek olyan dolgokon, amelyekben Ön és más gyanútlan felhasználók elmulaszthatják ezeket a látszólag nem feltűnő Android VPN ingyenes alkalmazásokat..

Ha a Google App Store áruházban keresi az Android VPN alkalmazásokat, akkor nagy a esélye, hogy egy elnevezett szolgáltatásra botlik “GO VPN Proxy Master-Free · korlátlan”. Több mint félmillió letöltést gyűjtött és lenyűgöző 4.5-es minősítéssel rendelkezik.

GOVPN az Androidon

És ehhez csak az alkalmazás futtatásához van szüksége: csak letöltés és telepítés, nincs felhasználói igazolás, nincs jelszó, nincs fiókbeállítás és semmi. Ingyenes és könnyű, de biztonságos.

Nem egészen.

Van néhány fülsértő részlet az alkalmazások eredetéről és az alkalmazás mögött álló vállalkozásról, amelyről a felhasználók meglehetősen egyszerűen hiányozhatnak, elvégre pedig olvassa el az adatvédelmi irányelvet vagy mélyrehatóan megtudja, ki az alkalmazás mögött rejlő fejlesztők vannak. vannak? Jobb?

Nos, én nem vagyok azok közé tartozik, és mint adatvédelmi őrület, általában mélyen megyek és megpróbálom kideríteni, mi éppen az ilyen meghökkentő, szóváltás nélküli szolgáltatás motívuma..

Ha megnézi a fejlesztőit, azt mondja, hogy ezt a VPNMaster Team fejlesztette ki, amely elég hitelesnek tűnik. De először engedjük át, hogy belemerüljünk az olyan felhasználói engedélyekbe, amelyekhez az Android-eszközön történő futtatáshoz szükség van.

menj a vpn tárolóba

Először is engedélyre van szükség ahhoz, hogy nemcsak az eszköz tartalmát olvassa el’tárolóit, de megvan a lehetősége is “Módosítás vagy törlés” annak tartalma. Ha nem’t zavaró, akkor nem’nem tudom mi az. Ha továbbra sem tisztázza, ez azt jelenti, hogy az alkalmazás bármit törölhet az eszközéről’tárhelyét, amely tetszik, vagy akár teljesen letilthatja a működését. Függetlenül attól, hogy a fényképfájlok vagy a videofájlok - ez az alkalmazás törölheti őket, és bármikor módosíthatja őket.

GOVPN Device Info

Ezenkívül engedélyre is szükség van “Csatlakoztassa és válassza le a Wi-Fi-t”, ami azt jelenti, hogy még ha nem is adsz’Ha azt akarja, hogy eszköze egy ideig legyen az interneten, ez az alkalmazás bármikor bekapcsolhatja az akaratát.

VPNMaster

Az alkalmazás hozzáférést fog kapni az Önhöz “érzékeny naplóadatok” ami laikus’A kifejezés azt jelenti, hogy online nyomon tudja követni tevékenységeit. De nem’t pontosan mi a VPN ahhoz, hogy megakadályozza Önt, azaz online tevékenységeinek követésétől? Nem erre a VPN-re. A felhasználók nem’Általában nagyon gyakran megy keresztül ezekre az engedélyekre, és gyakran elfogadják őket, anélkül, hogy még észrevennék, mennyire veszélyeztetik saját magánéletüket és a mobil adatbiztonságot.

De miért csinál egy alkalmazás ezt? Nos, a válasz erre az alkalmazás oldalának alsó részén található a Google Playen. Görgessen az adatvédelmi irányelvekre, és vigye a kurzort rá, és látni fogja, hogy ennek az alkalmazásnak az adatvédelmi irányelvei átirányítják Önt egy webhelyre, “TalkingData”.

Beszélő adatok

Wasn’t ez az alkalmazás által kifejlesztett valaki nevű VPNMaster? Nem, ez csak egy trükkö az alkalmazásoldal számára annak érdekében, hogy ez az alkalmazás megjelenjen és autentikusabb legyen, mint valójában.

Azoknak, akik don’Nem tudom, a TalkingData egy kínai adatbányászati ​​cég. Meglepődött? Don’nem lehet, mert a Google Playen jelen lévő Android-alkalmazások többsége ilyen kétes eredetű, és én csak itt felkarcoltam a felületet, hogy megértsem, pontosan mennyire veszélyesek ezek az úgynevezett “Ingyenes VPN” az alkalmazások a felhasználói adatvédelemhez vezethetnek.

Most visszatérve az adatvédelmi irányelvekhez, amelyek az egyik legrosszabb adatvédelmi irányelvek, amelyekkel valaha VPN-re találkoztam, megemlíti, hogy “Kivételek” arról, hogy hogyan tudja felhasználni az Ön adatait, és igen, amely kivételeket tartalmaz az olyan esetekre, mint a létezés “Közvetlenül a nemzetbiztonsághoz és a honvédelem biztonságához kapcsolódik” és azért “Közvetlenül a bűnügyi nyomozáshoz, büntetőeljáráshoz, bírósági eljáráshoz és az ítéletek végrehajtásához kapcsolódik”.

Kivételek

Nos, ez elvégre egy kínai cég, amely olyan országban működik, ahol a kormány a végső hatalom minden ügyben. Kína híres arról, hogy szigorú ellenőrzést és cenzúrát hajt végre az interneten és annak felhasználói körében, és ha egy ott működő cég, amely az adatbányászati ​​műveletekben részt vesz, VPN szolgáltatást üzemeltet, akkor ezt teljesen el kell kerülni..

Nem működő VPN’t létezik?

De a csalások, a nexusok és a kétesség nem adnak okot’Itt nem ér véget, mivel az iparban a dolgok még tovább menhetnek.

Csak azért, hogy átadó referenciát nyújtsunk Önnek a cikk végén, egy ideje volt egy VPN szolgáltatás, amely a “Saját biztonságos VPN”.

Egy ilyen ártalmatlan megjelenésű névvel ez a szolgáltatás volt a legnagyobb átvilágítás, amely valaha is létezett az iparban, mivel valójában nem volt VPN, csak egy olyan szolgáltatást működtettek, amely lehetővé tette, hogy az emberek fizethessék őket egy olyan szolgáltatásért, amely soha nem létezett..

Ez a szolgáltatás annyira kellemetlen volt, hogy nem tette’Még azt sem félte, hogy e-mailben aláíróként használja a népszerű szolgáltatások és márkák nevét. Az egyik ilyen e-mail az Tunnelbear nevét tartalmazza, amely az egyik legritkább ingyenes VPN szolgáltatás, amelyet rendkívül hitelesnek lehet tekinteni..

Az Tunnelbear azonnali lépéseket tett a MySafeVPN ellen, és tweetelt, hogy a szolgáltatásnak abba kell hagynia, és abba kell hagynia a nevét, mert kemény jogi lépéseket várhat el a Tunnelbear-tól..

Tunnelbear csengő

De a MySafeVPN nemcsak az Tunnelbear-t használja’A nevét, e-mailjeiben a Plex nevét is egy nagyon népszerű streaming szolgáltatásnak nevezte, hogy megpróbálja kijavítani a szolgáltatás népszerűségét, és hitelességének felhasználásával egyre több felhasználót vonzza a VPN vásárlásához..

Itt található egy e-mail minta ebből a átverő szolgáltatásból. Több ezer e-mailt küldtek a felhasználóknak, amelyek tartalmazzák a VPN-hez és a streaming domainhez kapcsolódó más népszerű szolgáltatások nevét..

plex e-mail

Következtetés:

2018-ban a VPN-ipar teljes piaci mérete 20,6 milliárd dollár volt, amely 2022-re várhatóan 35,73 milliárd dollárra növekszik, azaz a következő öt évben. Ez azt jelzi, hogy ez az iparág hatalmas növekedést mutat, és hogy a felhasználók egyre jobban megismerik a VPN használatának előnyeit anonimitásuk online védelme érdekében..

méretű vpn ipar

Az ijesztő iparág növekedése ugyanakkor vonzza a csalókat és a kétes szolgáltatásokat is, akik itt vannak, hogy részt vegyenek ebben a rendkívül jövedelmező piteben. És nemcsak a VPN-ek eladásából származik egy újabb jövedelmező növekedés ebből a növekedésből, vagyis az olyan hatalmas adatgyűjtésekből, amelyekből a felhasználókat el lehet tiltani azzal, hogy mézeskalácsokat helyeznek el VPN-szolgáltatások formájában..

Ennek egyetlen módja az, ha tájékoztatja a felhasználót arról, hogy hogyan tudja azonosítani és elkerülni az ilyen csalásokat, mivel senki sem akadályozhatja meg a csalókat és a kétes szolgáltatókat a játék lejátszásában, mert végül is milyen nehéz egy webhelyen, vagy e-mail marketing kampányt indíthat?

A felhasználók felvilágosítása érdekében a legnagyobb szerepet maguk a legjobbak VPN-szolgáltatók fogják játszani. Az olyan szolgáltatásoknak, mint például a NordVPN, ExpressVPN, PureVPN, Torguard, PIA, VyprVPN, Tunnelbear, amelyek többek között a VPN-iparban elárasztják a szabályokat, össze kell állniuk, hogy megvédjék a felhasználókat a fenyegetéstől, amely végtelenségig árthat nekik..

Ez volt a kis hozzájárulásom ehhez az erőfeszítéshez, és azt hiszem, hogy még több ilyen adatvédelmi rajongó és iparági aktivista jelenik meg a következő időkben, hogy szerepet vállaljanak az ilyen kétes és árnyékos VPN-szolgáltatások felfedésében, így a felhasználók biztonságban maradhatnak az olyan csalások ellen, amelyek kárt okozhatnak. pénzügyi szempontból és a magánélet szempontjából bölcs, ami végül is ennek az iparnak szólnia kell.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me