7 Penghala Tomato Terbaik pada tahun 2020

Hari ini, pengeluar penghala yang paling biasa menguasai peranti mereka dengan firmware lalai mereka (perisian tetap dibina ke dalam router Read Only Memory) yang memberikan fungsi umum kepada router. Kadangkala firmware ini dapat membuktikan tidak mencukupi untuk pengguna’ untuk mengkonfigurasi pelbagai pilihan salah satu yang paling biasa dapat menyediakan perkhidmatan VPN Terbaik pada router.

Berita FIFA Worldcup

Catatan! Dengan lebih banyak lagi & lebih banyak kebimbangan keselamatan yang timbul dari hari ke hari, VPN adalah suatu keharusan, untuk menjamin peranti anda apabila disambungkan ke Internet. Kami mengesyorkan anda menyediakan VPN pada Router Tomato, untuk menyulitkan sambungan internet anda untuk melayari selamat.

Dapatkan VPN Sekarang

Apakah Perisian Router Tomato?

Tomato adalah sumber terbuka HyperWRT berasaskan, firmware powered Linux yang direka untuk router dengan Chipset Broadcom. Di antara senarai panjang manfaatnya, firmware router Tomato menggunakan Ajax (satu set teknik Pembangunan Web), yang membolehkan laman web dimuatkan lebih mudah & lebih cepat tanpa memuat semula halaman lagi dan lagi. Teknologi router tomato telah sangat dihargai oleh pemaju dengan dua mod yang sangat menonjol Tomato oleh Shibby dan Advanced Tomato yang terkenal kerana kemudahan penggunaannya.

8 Alasan untuk Menggunakan Firmware Router Tomato

Biasanya, saya akan merumuskan 5 alasan untuk menggunakan router serasi Tomato, tetapi lebih baik untuk anda mendengarnya daripada pakar, seperti dari FlashRouters:

Sekiranya kita mempunyai pengguna bijak bukan berteknologi dengan kami di sini adalah beberapa ciri utama yang mudah untuk anda memahami kelebihan tambahan menggunakan router berasaskan Tomato:

 1. Advanced QoS (Kualiti Perkhidmatan) Kawalan Bandwidth

Pilihan hebat untuk peminat streaming untuk mengkonfigurasi lebar jalur yang akan diperuntukkan kepada pelbagai aplikasi dan laman web seperti Netflix, HBO Now, YouTube dan lain-lain.

     2. Statistik lalu lintas oleh pengguna atau Alamat IP

Ciri hebat terutamanya untuk tetapan pejabat membolehkan pentadbir mendapatkan statistik terperinci untuk semua pengguna / peranti yang dihubungkan dengan penghala Tomato.

     3. OpenVPN, PPTP, & Konfigurasi VPN L2TP

Ciri cemerlang untuk rumah & pengguna VPN berasaskan pejabat yang membolehkan konfigurasi mudah dan bukannya menggunakan perisian VPN. Ini membolehkan melindungi semua peranti dalam talian anda tanpa perlu memasang aplikasi VPN yang rumit atau rosak pada mereka secara langsung. Terutama baik untuk peranti lama yang tidak’t mempunyai fungsi VPN.

     4. Sokongan USB Lanjutan

Perisian router tomato juga membuka akses kepada peranti apa yang ingin anda pasangkan ke penghala seperti pencetak, peranti 4G MIFI, pemacu cakera rangkaian dan lain-lain.

      5. Antaramuka berasaskan Ajax yang mesra pengguna

Antara muka berasaskan Ajax secara automatik mempercepat pelayaran web dan mengurangkan masa beban untuk halaman web yang berat dengan banyak media dan elemen flash Adobe.

      6. Penyediaan perkhidmatan DNS dinamik

Sekiranya anda ingin menyediakan perkhidmatan SmartDNS untuk membuka kunci perkhidmatan VoD atau laman web lain tanpa melambatkan internet anda seperti kes VPN, firmware router Tomato menawarkan pilihan eksklusif untuk melakukannya.

      7. Perangkaan Bandwidth

Satu lagi pilihan eksklusif terutamanya untuk tetapan kerja, di mana pentadbir (s) boleh mematuhi statistik penggunaan jalur lebar terperinci oleh pengguna dan untuk keseluruhan rangkaian.

      8. BitTorrent Bersepadu

Ya, terdapat pelanggan BitTorrent yang dibina dalam perisian router Tomato. Ia membolehkan anda menguruskan jalur lebar, torrents dan ciri-ciri lain yang luar biasa untuk mempercepatkan muat turun. Terdapat juga pelanggan Tor supaya anda boleh mengarahkan lalu lintas melalui nod yang berbeza dan bukannya menyiarkan maklumat sebenar anda melalui internet.

Untuk mengetahui lebih lanjut dan membaca tentang pelbagai manfaat lain dari perisian router Tomato, anda juga boleh menyemak rasmi Tomato, Tomato Lanjutan, dan Tomato oleh halaman Shibby.

7 Model Router Tomato Terbaik untuk Rumah Anda & Kerja

Firmware Tomato serasi dengan senarai besar jenama router termasuk ASUS, NetGear, LinkSys, HP, D-Link, Huawei, Tenda, ZTE, dan lain-lain. Kerana serba boleh perisian Perisian Tomato Terbaik, ini adalah pilihan yang sangat baik untuk dimiliki di kedua-dua rumah & tetapan kerja.

Berikut adalah ringkasan saya dari 3 router Tomato terbaik yang perlu anda pertimbangkan, ditambah senarai 4 pilihan penghala Tomato yang lain untuk memeriksa sama ada anda sedang mencari sesuatu yang melampau:

Penghala Tomato Terbaik: ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900

Penghala yang serasi dengan Tomato yang paling popular, Asus RT-N66U adalah reka bentuk yang lebih tua dari pengilang. Ia bagaimanapun popular kerana keserasian tanpa henti dengan semua versi firmware Tomato. RT-N66U serasi dengan kedua-duanya Tomato oleh Shibby & Tomato Lanjutan mod, membolehkan anda memilih firmware di atasnya.

penghala tomato terbaik

Walaupun RT-N66U adalah penghala dwi-band, tidak ada modem yang dibina. Ini bermakna, anda perlu menyambungkannya ke ISP’modem dengan kabel. Lebih dari band 5GHz, RT-N66U menawarkan pelbagai dan kelajuan yang hebat. Ingat walaupun kelajuannya terhad kepada max 450Mbps pada penghala. Selain itu, router hanya menawarkan sokongan 802.11b, 802.11g dan 802.11n untuk penghantaran data, jadi jika anda mahu untuk standard 802.11ac yang lebih cepat maka mungkin pergi dengan model yang lebih baru.

Selain daripada pelabuhan Ethernet 4 gigabit, RT-N66U menawarkan dua port USB untuk menyambung pencetak untuk digunakan untuk rangkaian, Modem 4G untuk sambungan yang lebih cepat, cakera keras rangkaian atau pemacu USB untuk berkongsi media ke rangkaian. Router mempunyai reka bentuk ramping yang tipis sehingga ia menang’t melekat dan tiga antenanya boleh dikeluarkan jika anda tidak’tidak memerlukannya.

Spesifikasi tambahan:

Router menyokong FTP, HHTP, BitTorrent, P2P pelanggan, dan NZB tetapi tidak akan memuat turun fail dari laman web yang memerlukan pengesahan mengikut pelbagai ulasan pengguna di CNet. Tetapan lanjutan pada penghala agak terperinci jika anda tidak’t memasang firmware Tomato. Anda boleh mengkonfigurasi VPN, mengutamakan paket QoS, menggunakan firewall yang disesuaikan dan juga mendapat sokongan untuk sambungan IPv6. CNet’suntikan keseluruhan RT-N66U adalah seperti berikut:

Walau bagaimanapun ada beberapa isu di RT-N66U, apabila anda keluar sejauh 25 meter kelajuan penghantaran data mula menurun. Ini telah diperhatikan kedua-dua band radio 2.4GHz dan 5GHz. Anda boleh menyemak transaksi yang berlainan untuk RT-N66U dalam talian dengan harga bermula dari $ 85.99 di Amazon.

Penghala Tomato Terbaik ke-2Tenda W1801R / W1800R Wireless AC1750

The W1801R (aka W1800R) adalah reka bentuk penghala vintaj dari perintis teknologi rangkaian Tenda. Walau bagaimanapun, jangan jatuh untuk penampilan fizikalnya yang kecil kerana W1081R adalah binatang dan salah satu router yang sesuai dengan tomato yang terbaik untuk digunakan di rumah. Dikuasakan oleh CPU 600MHz yang sangat boleh dipercayai penghala adalah jalur dua (2.4GHz & 5GHz) yang serasi dengan Shibby & Mod Tomato lanjutan.

tenda penghala tomato terbaik

Seperti gambar di atas menunjukkan W1801R adalah pilihan yang cemerlang untuk pengguna yang ingin berkongsi media melalui rangkaian rumah menggunakan ciri DLNA yang dibina. Tenda’s W1801R juga merupakan pilihan yang bijak bagi pengguna di rumah yang ingin menyiarkan video definisi tinggi & TV secara langsung, dan permainan dalam talian. Dua port USB juga menawarkan keupayaan untuk melampirkan cakera keras, dan pencetak untuk berkongsi melalui rangkaian. Apabila diuji dalam julat 15 meter dengan nikktech, kelajuan purata tanpa wayar maksimum direkodkan antara 60 Mbps & 75 Mbps.

Spesifikasi tambahan:

Sebagai tambahan kepada kemampuan dual band, W1801R dapat memenuhi 802.11 a / b / g dan peranti serasi n, jadi tidak kira lama atau teknologi baru peranti anda mendapatkan transmisi data sewenang-wenangnya. Dengan bantuan tiga antena yang kuat, W1801R sangat sesuai untuk rumah besar dengan tetapan 5 pengguna atau lebih. Kelajuan maksimum telah direkodkan sehingga mencapai Max1300 Mbps, yang cukup cemerlang untuk pengguna di rumah.

Yang dibina dalam firmware Tenda adalah tidak masuk akal dan merupakan perputaran besar mengenai peranti ini. Oleh itu, keperluan untuk perisian router Tomato pada W1801R. Oleh kerana peranti menggunakan chipset Amerika, ia akan kembali kepada konfigurasi AS lalai, mengehadkan bilangan saluran wayarles yang boleh anda gunakan untuk 11. Anda boleh setup VPN dengan mudah, berkongsi peranti rangkaian, dan mendapatkan lebih banyak fungsi dengan firmware Tomato pada W1801R.

Tenda W1801R adalah pilihan yang hebat untuk pengguna di rumah dan mereka yang mempunyai anggaran yang lebih kecil untuk penghala yang berkualiti. Kerana harganya, W1081R adalah pengganti yang cemerlang untuk model router mahal yang membiayai anda antara $ 60 dan $ 100 (bergantung di mana anda membeli dari).

Router Tomato Terbaik ke-3: NETGEAR Nighthawk AC1900 - R7000

The Nighthawk R7000 adalah legenda untuk pengguna firmware router Tomato. Ia adalah penghala Tomato yang lebih tua yang membuat, tetapi perkara kecil ini dapat menunjukkan kepadamu maksud kelajuan. Dikuasakan oleh a ‘dwi teras Pemproses 1000 MHz, 128GB memori kilat penyimpanan dan 256MB RAM DDR. Ini adalah penghala yang benar-benar berkuasa untuk tetapan pejabat kecil dan sehingga 1000 kaki persegi tetapan rumah (disahkan oleh pelbagai ulasan pengguna rumah di Amazon & laman web lain).

netgear penghala tomato terbaik

Pada tahun 2014, NightHawkR7000 adalah penghala 802.11ac terpantas yang boleh didapati dari pengilang. Sehingga, pengeluaran model R8000 NightHawk dikeluarkan. Tidak ada keraguan, R7000 adalah teknologi yang mahal. Bagaimanapun, ia lebih berkuasa menyampaikan lebih daripada nilai kewangannya $ 150- $ 200 disenaraikan di Amazon. Serasi dengan kedua-duanya Shibby &Tomato Lanjutan mod, itu adalah penghala Tomato pertama yang diuji dengan perkhidmatan VPN terpantas saya di rangkaian rumah saya.

Rasmi R7000 menyokong perisian router Tomato, ia juga menawarkan sokongan rasmi untuk OpenVPN dan Apple’s tech back-up Time Machine. R7000 adalah peranti yang besar tetapi ini perlu untuk fungsi tambahan. Tiga antena cemerlangnya seperti Ron Wesley akan berkata “berdarah cemerlang!”.   Ia adalah pra dikonfigurasi (sudah siap untuk dipasang secara automatik ke rangkaian anda yang sedia ada), dengan nama pengguna lalai & kata laluan yang disenaraikan pada peranti.

Spesifikasi tambahan:

R7000 kini dipandu oleh NetGear Genie UI, yang membuat persediaan &konfigurasi sangat mudah walaupun dengan kemas kini perisian router Tomato. Tetapi, apabila reboot dengan firmware Tomato, R7000 membolehkan anda menulis ulasan anda sendiri untuk penghala. Anda akan menyukai keupayaan untuk menguruskan kelajuan untuk aplikasi yang berbeza, ciri penghantaran pelabuhan, persediaan VPN & pengurusan, DLNA, akses jauh dan banyak lagi.

NetGear’s R7000 tertanam dengan Broadcom BCM4709 cip Wi-Fi membenarkan ia menggunakan pengeluar’teknologi proprietari TurboQAM. Ini bermakna R7000 membolehkan pengguna menikmati sambungan yang lebih cepat, tanpa mengira semua piawaian pemindahan WIFI (802.11ac / n) dan tanpa mengira band radio (2.4 GHz atau 5GHz). TurboQAM membolehkan semua transmisi 2.4 GHz untuk mencapai pemindahan 200 Mbps dan bukannya 150Mbps, yang bermaksud ia akan berfungsi kilat cepat walaupun dengan peranti mudah alih yang lebih lama & Dongle rangkaian USB.

Walaupun saya telah menyenaraikannya ketiga, ia adalah penghijrahan Tomato yang disyorkan saya. Ini kerana pengalaman hebat saya dengan peranti ini. Rumah saya sebelumnya adalah lebih dari 1800 kaki persegi dan mempunyai 7 pengguna yang disambungkan melalui 12 peranti. Saya biasanya akan mendapat kelajuan purata 24 MBPS sepanjang jarak 22 meter ke bilik saya. Terdapat juga dinding di antara (sambungan jalur lebar saya ialah 30MBPS).

Router Tomato Terbaik ke-4: ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200

 1. Harga: Antara $ 150 &$ 180
 2. Band: Dwi (2.4GHz & Saluran 5GHz) dengan keserasian protokol WIFI 802.11ac / n
 3. Pelabuhan USB: Dua USB 3.0 port
 4. Ciri-ciri lain yang luar biasa
 5. Teknologi Broadcom Turbo QAM untuk kelajuan 33% lebih baik
 6. CPU Dual Core 1GHz dengan 128MB RAM
 7. Teknologi Pembesaran + Rasuk Bina + WIFI
 8. Multistage A.I. Perlindungan teknologi dari Tren Mikro
 9. Antara muka pengguna ASUSWRT yang terbina dalam

penghala wayarles tomato terbaik

    Router Tomato Terbaik ke-5: Netgear R8000

 1. Harga: Antara $ 259&$ 400
 2. Band: Tri (satu 2.4GHz &dua saluran 5GHz) dengan keserasian protokol WIFI 802.11ac
 3. Pelabuhan USB: Satu USB 2.0 & satu port USB 3.0
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Ciri-ciri lain yang luar biasa
 6. CPU Dual Core 1GHz
 7. Teknologi + BeamForming range extender
 8. Net Gen Genie UI

penghala tomato netgear r800

    Router Tomato Terbaik ke-6: D-Link DIR-868L

 1. Harga: Antara $ 100&$ 190
 2. Band: Dwi (2.4GHz &Saluran 5GHz) dengan keserasian protokol WIFI 802.11a / b / g / n / ac
 3. Pelabuhan USB: Satu port USB 3.0
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Ciri-ciri lain yang luar biasa
 6. CPU Dual Core 1GHz
 7. Teknologi + BeamForming range extender
 8. Sokongan Wi-Fi Multimedia (WMM)
 9. Sokongan VPN dibina

pautan penghala tomato terbaik d

    Router Tomato Terbaik ke-7: Linksys EA6900

 1. Harga: Antara $ 120 & $ 150
 2. Band: Dwi (2.4GHz & Saluran 5GHz) dengan keserasian protokol WIFI 802.11a / b / g / n / ac
 3. Pelabuhan USB: Satu USB 2.0 & Satu port USB 3.0
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Ciri-ciri lain yang luar biasa
 6. CPU teras 800MHz teras
 7. Teknologi + BeamForming range extender
 8. DLNAcertified
 9. Teknologi Broadcom TurboQAM dibina
 10. Sokongan Wi-Fi Multimedia (WMM)
 11. Dikenali untuk masalah pemanasan, gangguan dalam ciri awan, penerimaan 5Ghz yang tidak stabil dan sangat mahal

Secara ringkas

Saya telah mencuba sebaik mungkin untuk memastikan ringkasan itu mudah dimengerti sebagai pembaca awam. Saya harap panduan ini memberikan idea yang lebih baik menggunakan jenama dan model router tertentu. Jika anda suka saya Senarai penghala Tomato terbaik, beri kami seruan di bawah. Juga, jika anda rasa saya terlepas pilihan yang baik beritahu saya dan saya akan mencantumkannya ASAP.

Ingat untuk berkongsi dan melanggan, saya akan melihat anda tidak lama lagi dengan ulasan teknologi yang lebih sejuk & blog.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me