7 най-добри маршрутизатора на домати през 2020 г.

Днес повечето производители на рутери захранват устройствата си с фърмуера по подразбиране (постоянен софтуер, вграден в рутери, само за четене на паметта), предоставящи обща функционалност на рутерите. Понякога този фърмуер може да се окаже доста недостатъчен за потребителите’ за конфигуриране на различни опции, една от най-често срещаните възможности за настройка на най-добрите VPN услуги на рутери.

Новини на Fifa Worldcup

Забележка! С повече & повече проблеми, свързани със сигурността, възникващи от ден на ден, VPN е задължително, за да защитите вашите устройства, когато сте свързани с интернет. Препоръчваме ви да настроите VPN на Tomato Router, за да криптирате вашата интернет връзка за безопасно сърфиране.

Вземете VPN сега

Contents

Какво е софтуер за маршрутизатор на домати?

Доматът е с отворен код, базиран на HyperWRT, Linux задвижван фърмуер, предназначен за рутери с Broadcom Chipsets. Сред дългия списък от предимства фърмуерът на Tomato маршрутизатора използва Ajax (набор от техники за уеб разработка), който позволява на уеб страниците да се зареждат по-лесно & по-бързо, без да презареждате страницата отново и отново. Технологията за маршрутизатор на домати е била изключително оценена от разработчиците с два много изявени мода Tomato от Shibby и Advanced Tomato, известни с лекотата си на употреба.

8 причини за използване на фърмуера на маршрутизатора на домати

Обикновено бих обобщил 5-те причини за използването на съвместими с Tomato рутери, но би било по-добре да го чуете от експертите, например от FlashRouters:

Само в случай, че с нас имат недобросъвестни потребители, ето няколко основни функции, които ви улесняват да разберете допълнителното предимство на използването на рутер, базиран на домати:

 1. Разширени QoS (Качество на услугата) Контроли на честотната лента

Чудесна опция за поточни фенове да конфигурират честотната лента, която да се разпределя към различни приложения и уебсайтове като Netflix, HBO Now, YouTube и т.н..

     2. Статистика за трафика по потребител или IP адрес

Чудесна функция, особено за офис настройки, позволяваща на администратора да получи подробна статистика за всички потребители / устройства, свързани към рутера Tomato.

     3. OpenVPN, PPTP, & L2TP VPN конфигурация

Блестяща функция за дома & офис базирани VPN потребители, позволяващи лесна конфигурация, вместо да използват VPN софтуер. Това позволява да се защитят всичките ви онлайн устройства, без да се налага директно да инсталирате сложни или дефектни VPN приложения върху тях. Особено добър за по-стари устройства, които не’нямам VPN функционалност.

     4. Разширена USB поддръжка

Софтуерът за маршрутизатор на домати също отваря достъп до какви устройства искате да прикачите към рутера като принтери, 4G MIFI устройства, мрежови твърди дискове и т.н..

      5. Лесен за използване интерфейс, базиран на Ajax

Базираният на Ajax интерфейс автоматично ускорява сърфирането в уеб и намалява времето за зареждане на тежки уеб страници с много медия и Adobe Flash елементи.

      6. Динамична настройка на DNS услуга

Само в случай, че искате да настроите SmartDNS услуга, за да деблокирате VoD услуги или други уебсайтове, без да забавяте интернет, както в случая с VPN, фърмуерът на Tomato router ви предлага изключителната възможност да го направите.

      7. Статистика за честотната лента

Друга изключителна опция, особено за работни настройки, където администраторът (ите) могат да наблюдават подробна статистика за използване на честотната лента от потребителя и за цялата мрежа.

      8. Интегриран BitTorrent

Да, има вграден BitTorrent клиент в софтуера Tomato router. Тя ви позволява да управлявате честотна лента, торенти и други невероятни функции, за да ускорите изтеглянията. Има и клиент на Tor, така че можете да насочвате трафика през различни възли, а не да излъчвате истинската си информация по интернет.

За да научите повече и да прочетете за други многобройни предимства на софтуера Tomato router, можете също да разгледате официалните страници Tomato, Advanced Tomato и Tomato от Shibby.

7 най-добри модела рутер за домати за вашия дом & работа

Фърмуерът на Tomato е съвместим с огромен списък от марки рутери, включително ASUS, NetGear, LinkSys, HP, D-Link, Huawei, Tenda, ZTE и други. Поради гъвкавостта на софтуера за най-добър томат рутер, той е отличен избор да има и в двата дома & работни настройки.

По-долу е моето обобщение на 3-те най-добри маршрутизатора на домати, които трябва да помислите, както и списък с 4 други опции за рутер Tomato, за да проверите дали търсите нещо екстремно:

Най-добрият маршрутизатор за домати: ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900

Най-популярният съвместим с томат рутер, Asus RT-N66U е по-стар дизайн от производителя. Той обаче е популярен поради своята неуморна съвместимост с всички версии на фърмуера на Tomato. RT-N66U е съвместим и с двете Домат от Шиби & Напреднал домат модове, което ви позволява избор на фърмуер за него.

най-добрият рутер за домати

Въпреки че RT-N66U е двулентов рутер, в него няма вграден модем. Това означава, че ще трябва да го свържете с интернет доставчика’s модем с кабел. В обхвата от 5GHz, RT-N66U предлага голям обхват и скорост. Не забравяйте, че скоростта е ограничена до максимум 450Mbps на рутера. Също така, рутерът предлага само 802.11b, 802.11g и 802.11n поддръжка за предаване на данни, така че ако желаете по-бързият стандарт 802.11ac, тогава вероятно вървете с по-нов модел.

Освен 4-гигабитните Ethernet портове, RT-N66U предлага два USB порта за свързване на принтер за използване в мрежата, 4G модем за по-бързо свързване, мрежов твърд диск или USB устройство за споделяне на медии в мрежата. Рутерът има тънък елегантен дизайн, така че спечели’t стърчи и трите му антени могат да бъдат премахнати в случай, че не’няма нужда от тях.

Допълнителни спецификации:

Рутерът поддържа FTP, HHTP, BitTorrent, P2P клиенти и NZB, но няма да изтегля файлове от уебсайтове, които изискват удостоверяване според различни потребителски отзиви на CNet. Разширените настройки на рутера са доста подробни, ако не го направите’не инсталирайте фърмуера на Tomato. Можете да конфигурирате VPN, да приоритизирате QoS пакетите, да използвате персонализираната защитна стена и също да получите поддръжка за IPv6 връзки. CNet’s цялостното излъчване на RT-N66U е, както следва:

Има някои проблеми с обхвата на RT-N66U, когато излезете, докато скоростите на предаване на данни от 25 метра започват да намаляват. Това се наблюдава както за радиочестотните диапазони 2.4GHz, така и за 5GHz. Можете да разгледате различни оферти за RT-N66U онлайн, като цените започват от $ 85.99 на Амазонка.

2-ри най-добър рутер за доматиTenda W1801R / W1800R Wireless AC1750

W1801R (известен още като W1800R) е реколта дизайн на рутери от мрежовия технологичен пионер Tenda. Макар и да не се поддавате на малкия си физически вид, защото W1081R е звяр и един от най-добрите маршрутизатори, съвместими с домати, достъпни за използване у дома. Захранван от много надежден 600MHz процесор, рутерът е двоен обхват (2.4GHz & 5GHz) устройство, съвместимо с двете Shibby & Модерни домати модове.

най-добра домати рутер тенда

Тъй като изображението по-горе показва, W1801R е блестящ избор за потребители, които желаят да споделят медии през домашната мрежа, използвайки вградената функция на DLNA. Tenda’s W1801R също е блестящ избор за домашни потребители, които желаят да стриймват видеоклипове с висока разделителна способност & телевизия на живо и игра онлайн. Два USB порта също предлагат възможност за свързване на твърди дискове и принтери за споделяне по мрежата. Когато е тестван в 15-метров обхват от nikktech, максималната безжична средна скорост е записана между 60 Mbps & 75 Mbps.

Допълнителни спецификации:

В допълнение към възможностите за двойна лента, W1801R може да обслужва 802.11 a / b / g и n съвместими устройства, така че независимо от старите или новите технологии вашите устройства получават безразборно предаване на данни. Подпомогнат от трите си мощни антени, W1801R е идеален за големи домове с настройки на 5 потребители или повече. Максималната скорост е записана до максимум 1300 Mbps, което е доста блестящо за домашните потребители.

Вграденият фърмуер на Tenda е смешен и е големият оборот за устройството. Следователно, необходимостта от софтуер за рутери Tomato на W1801R. Тъй като устройството използва американски чипсет, той се връща към конфигурацията по подразбиране в САЩ, ограничавайки броя на безжичните канали, които можете да използвате до 11. Можете да настроите VPN много лесно, да споделяте мрежови устройства и да получите повече функционалност с фърмуера на Tomato на W1801R.

Tenda W1801R е превъзходна опция за домашни потребители и тези с по-малък бюджет за качествен рутер. Поради цената си, W1081R е блестящ заместител на скъпите модели рутери, които ви струват между вас 60 и 100 долара (в зависимост от мястото, от което купувате).

3-ти най-добър рутер за домати: NETGEAR Nighthawk AC1900 - R7000

R7000 Nighthawk е легенда за потребителите на фърмуер на Tomato router. Това е по-стар маркер, съвместим с Tomato, но това малко нещо може да ви покаже значението на скоростта. Осъществено от a ‘Двуядрен процесор 1000 MHz процесор, 128 GB флаш памет съхранение и 256MB DDR RAM. Това е наистина мощен рутер за малки настройки на офиса и домашни настройки до 1000 кв. Фута (потвърдено от различни отзиви за домашни потребители на Amazon & други уебсайтове).

най-добрата мрежа за домашни рутери

През 2014 г. NightHawkR7000 беше най-бързият 802.11ac рутер, наличен от производителя. Докато не излезе моделът R8000 NightHawk. Не се съмнявайте, R7000 е скъпо парче технология. Въпреки това, той е много по-мощен да достави повече от паричната си стойност на около $ 150- $ 200 изброени в Amazon. Съвместим и с двете Shibby &Напреднал домат модове, това беше първият рутер за домати, тестван с най-бързата ми VPN услуга през домашната ми мрежа.

Официалният R7000 поддържа софтуер за маршрутизатор Tomato, а също така официално предлага поддръжка за OpenVPN и Apple’s Технология за резервно копие на Time Machine. R7000 е огромно устройство, но това е необходимо за допълнителната функционалност. 3-те отлични антени като Рон Уесли биха казали, че са “кърваво блестящо!”.   Тя е предварително конфигурирана (вече е настроена за автоматично сдвояване към вашата съществуваща мрежа), с потребителско име по подразбиране & парола, посочена на устройството.

Допълнителни спецификации:

R7000 сега се задвижва от NetGear Genie UI, което прави настройка &конфигурация толкова лесна дори и с актуализация на софтуер за рутер Tomato. Но когато рестартирате с фърмуера на Tomato, R7000 ви позволява да напишете свой собствен отзив за рутера. Ще ви хареса възможността за управление на скоростта за различни приложения, функции за пренасочване на порт, настройка на VPN & управление, DLNA, отдалечен достъп и много други.

NetGear’s R7000 е вграден с Wi-Fi чип Broadcom BCM4709 което му позволява да използва производителя’s собствена технология TurboQAM. Това означава, че R7000 позволява на потребителите да се наслаждават на по-бърза връзка, включвайки всички WIFI стандарти за трансфер (802.11ac / n) и независимо от радиочестотните групи (2.4 GHz или 5GHz). TurboQAM позволява на всички 2.4 GHz предавания да постигнат 200 Mbps трансфер вместо 150Mbps, което означава, че ще работи светкавично бързо дори и при по-стари мобилни устройства & USB мрежови ключове.

Въпреки че съм го изброил на трето място, това е препоръчителният ми Tomato съвместим рутер. Това е заради големия ми опит с устройството. Предишната ми къща беше над 1800 кв. Фута и имаше 7 потребители, свързани чрез 12 устройства. Обикновено получавам средна скорост от 24 MBPS за разстоянието от 22 метра до моята стая. Имаше и стена между тях (широколентовата ми връзка беше 30MBPS).

Четвъртият най-добър рутер за домати: ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200

 1. Цена: Между 150 долара &$ 180
 2. Честоти: Двойно (2.4GHz & 5GHz канали) със 802.11ac / n съвместимост с WIFI протокол
 3. USB портове: Два USB 3.0 порта
 4. Други невероятни функции
 5. Технология Broadcom Turbo QAM за 33% по-добра скорост
 6. Двуядрен 1GHz процесор с 128MB RAM
 7. Beam Forming + WIFI технология за разширяване на обхвата
 8. Вграден многостъпален A.I. Технология за защита от Trends Micro
 9. Вграден ASUSWRT потребителски интерфейс

най-добрият безжичен рутер за домати

    Петият най-добър рутер за домати: Netgear R8000

 1. Цена: Между 259 долара&$ 400
 2. Честоти: Tri (един 2.4GHz &два 5GHz канала) със съвместимост с 802.11ac WIFI протокол
 3. USB портове: Един USB 2.0 & един USB 3.0 порт
 4. RAM / ROM: 256/128 MB
 5. Други невероятни функции
 6. Двуядрен 1GHz процесор
 7. BeamForming + технология за разширяване на обхвата
 8. NetGear Genie UI

netgear r800 рутер за домати

    6-ти най-добър рутер за домати: D-Link DIR-868L

 1. Цена: Между 100 долара&$ 190
 2. Честоти: Двойно (2.4GHz &5GHz канали) със 802.11a / b / g / n / ac съвместимост с WIFI протокол
 3. USB портове: Един USB 3.0 порт
 4. RAM / ROM: 256/128 MB
 5. Други невероятни функции
 6. Двуядрен 1GHz процесор
 7. BeamForming + технология за разширяване на обхвата
 8. Поддръжка на Wi-Fi мултимедия (WMM)
 9. Вградена VPN поддръжка

най-добрият рутер за домати d връзка

    7-мият най-добър рутер за домати: Linksys EA6900

 1. Цена: Между 120 долара & $ 150
 2. Честоти: Двойно (2.4GHz & 5GHz канали) със 802.11a / b / g / n / ac съвместимост с WIFI протокол
 3. USB портове: Един USB 2.0 & Един USB 3.0 порт
 4. RAM / ROM: 256/128 MB
 5. Други невероятни функции
 6. Двуядрен процесор 800MHz
 7. BeamForming + технология за разширяване на обхвата
 8. DLNAcertified
 9. Вградена технология Broadcom TurboQAM
 10. Поддръжка на Wi-Fi мултимедия (WMM)
 11. Известен с проблеми с прегряването, сгъване в облачната функция, нестабилен прием от 5Ghz и много скъп

Накратко

Опитах всичко възможно, за да поддържам обобщенията максимално лесни за разбиране за читателя на миряните. Надявам се това ръководство дава по-добра представа за използването на конкретна марка и модел на рутер. Ако ти хареса моята най-добрият списък с рутери за домати, дай ни вик отдолу. Освен това, ако смятате, че съм пропуснал добър вариант, уведомете ме и ще го изброя по-скоро.

Не забравяйте да споделите и да се абонирате, ще се видим скоро с по-хладни технически прегледи & блогове.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me