7 beste tomatenrouters in 2020

Tegenwoordig voeden de meest gangbare routerfabrikanten hun apparaten met hun standaardfirmware (een permanente software ingebouwd in een alleen-lezen geheugen van routers) die algemene functionaliteit biedt aan de routers. Soms kan deze firmware behoorlijk onvoldoende blijken te zijn voor gebruikers’ om verschillende opties te configureren, een van de meest voorkomende mogelijkheden om de beste VPN-services op routers in te stellen.

Fifa Worldcup Nieuws

Notitie! Met meer & meer veiligheidsproblemen die zich elke dag voordoen, een VPN is een must om uw apparaten te beveiligen wanneer ze met internet zijn verbonden. We raden u aan om een ​​VPN op een Tomato Router in te stellen om uw internetverbinding te coderen voor veilig browsen.

Krijg nu een VPN

Wat is Tomato Router Software?

Tomato is een open source, op HyperWRT gebaseerde Linux-firmware die is ontworpen voor routers met Broadcom-chipsets. Naast de lange lijst met voordelen, maakt de Tomato-routerfirmware gebruik van Ajax (een set van Web Development-technieken), waarmee webpagina's gemakkelijker kunnen worden geladen & sneller zonder de pagina steeds opnieuw te laden. Tomato router tech is enorm gewaardeerd door ontwikkelaars met twee zeer prominente mods Tomato van Shibby en Advanced Tomato beroemd om hun gebruiksgemak.

8 redenen om de tomatenrouter-firmware te gebruiken

Gewoonlijk zou ik de 5 redenen samenvatten om Tomato-compatibele routers te gebruiken, maar het zou beter zijn als je het zou horen van de experts, zoals van FlashRouters:

Voor het geval we niet-technische savvy-gebruikers bij ons hebben, zijn hier enkele topfuncties die u gemakkelijk het extra voordeel van het gebruik van een op Tomaten gebaseerde router kunt begrijpen:

 1. Geavanceerde QoS (Quality of Service) bandbreedtecontroles

Een geweldige optie voor streamingfans om bandbreedte te configureren voor toewijzing aan verschillende apps en websites zoals Netflix, HBO Now, YouTube enz..

     2. Verkeersstatistieken per gebruiker of IP-adres

Een geweldige functie, vooral voor kantoorinstellingen, waarmee de beheerder gedetailleerde statistieken kan krijgen voor alle gebruikers / apparaten die op de Tomato-router zijn aangesloten.

     3. OpenVPN, PPTP, & L2TP VPN-configuratie

Een briljante functie voor thuis & op kantoor gebaseerde VPN-gebruikers die eenvoudige configuratie mogelijk maken in plaats van VPN-software te gebruiken. Hiermee kunt u al uw online apparaten beschermen zonder dat u ingewikkelde of defecte VPN-apps erop hoeft te installeren. Vooral goed voor oudere apparaten die dat niet doen’t hebben VPN-functionaliteit.

     4. Geavanceerde USB-ondersteuning

Tomato-routersoftware biedt ook toegang tot welke apparaten u op de router wilt aansluiten, zoals printers, 4G MIFI-apparaten, netwerk harde schijven enz..

      5. Gebruiksvriendelijke interface op basis van Ajax

De op Ajax gebaseerde interface versnelt automatisch het browsen op het web en vermindert laadtijden voor zware webpagina's met veel media en Adobe-flashelementen.

      6. Dynamische DNS-service instellen

Voor het geval dat u een SmartDNS-service wilt instellen om VoD-services of andere websites te deblokkeren zonder uw internet te vertragen, zoals bij VPN, biedt Tomato-routerfirmware u de exclusieve optie om dit te doen.

      7. Bandbreedtestatistieken

Een andere exclusieve optie, vooral voor werkinstellingen, waarbij de beheerder (s) gedetailleerde bandbreedtegebruiksstatistieken per gebruiker en voor het hele netwerk kan observeren.

      8. Geïntegreerde BitTorrent

Ja, er is een ingebouwde BitTorrent-client in de Tomato-routersoftware. Hiermee kunt u bandbreedte, torrents en andere geweldige functies beheren om downloads te versnellen. Er is ook een Tor-client, zodat u verkeer via verschillende knooppunten kunt routeren in plaats van uw echte informatie via internet uit te zenden.

Voor meer informatie over andere talloze voordelen van de Tomato-routersoftware kunt u ook de officiële Tomato, Advanced Tomato en Tomato by Shibby-pagina's bekijken.

7 Beste Tomato Router-modellen voor thuis & Werk

De Tomato-firmware is compatibel met een enorme lijst van routermerken, waaronder ASUS, NetGear, LinkSys, HP, D-Link, Huawei, Tenda, ZTE en anderen. Vanwege de veelzijdigheid van de Best Tomato-routersoftware is het een uitstekende keuze om in beide huizen te hebben & werk instellingen.

Hieronder is mijn samenvatting van de 3 beste Tomato-routers die u zou moeten overwegen, plus een lijst van 4 andere Tomato-routeropties om te controleren of u iets extreems zoekt:

Top Beste Tomatenrouter: ASUS RT-N66U Dual-Band Wireless-N900

De meest populaire tomaat-compatibele router, de Asus RT-N66U, is een ouder ontwerp van de fabrikant. Het is echter populair vanwege de niet aflatende compatibiliteit met alle Tomato-firmwareversies. De RT-N66U is compatibel met beide Tomato van Shibby & Geavanceerde Tomaat mods, zodat u een keuze van firmware erop kunt hebben.

beste tomatenrouter

Hoewel de RT-N66U een dual-band router is, is er geen modem in ingebouwd. Dit betekent dat u deze moet verbinden met de ISP’s modem met een kabel. Over de 5 GHz-band biedt de RT-N66U een geweldig bereik en snelheid. Vergeet niet dat de snelheid beperkt is tot max. 450 Mbps op de router. Ook biedt de router alleen 802.11b-, 802.11g- en 802.11n-ondersteuning voor gegevensoverdracht, dus als u op zoek bent naar de snellere 802.11ac-standaard, ga dan waarschijnlijk met een nieuwer model.

Afgezien van de 4 gigabit Ethernet-poorten, biedt de RT-N66U twee USB-poorten om een ​​printer aan te sluiten voor gebruik in het netwerk, een 4G-modem voor snellere connectiviteit, een netwerk harde schijf of USB-schijf om media te delen met het netwerk. De router heeft een slank, strak ontwerp, dus hij won’t steekt uit en de drie antennes kunnen worden verwijderd voor het geval u dat niet doet’ik heb ze nodig.

Aanvullende specificaties:

De router ondersteunt FTP, HHTP, BitTorrent, P2P-clients en NZB, maar zal geen bestanden downloaden van websites die authenticatie vereisen volgens verschillende gebruikersrecensies op CNet. De geavanceerde instellingen op de router zijn vrij gedetailleerd als je dat niet doet’t installeer de Tomato-firmware. U kunt VPN configureren, prioriteit geven aan QoS-pakketten, de aanpasbare firewall gebruiken en ook ondersteuning krijgen voor IPv6-verbindingen. CNet’Het totale rantsoen van de RT-N66U is als volgt:

Er zijn echter enkele problemen met het bereik op de RT-N66U, wanneer u uitgaat tot 25 meter datatransmissiesnelheden beginnen te dalen. Dit is zowel waargenomen voor de 2,4 GHz- als 5 GHz-radiobanden. U kunt verschillende deals voor de RT-N66U online bekijken met prijzen vanaf $ 85.99 op Amazon.

2e beste tomatenrouterTenda W1801R / W1800R Wireless AC1750

De W1801R (ook bekend als W1800R) is een vintage routerontwerp van Tenda, een netwerktechnologiepionier. Maar val niet voor zijn kleine fysieke uiterlijk, want de W1081R is een beest en een van de beste tomaten-compatibele routers die je thuis kunt gebruiken. Aangedreven door een zeer betrouwbare 600 MHz CPU is de router een dual-band (2,4 GHz) & 5 GHz) apparaat compatibel met beide Shibby & Geavanceerde tomatenmods.

beste tomaat router tenda

Zoals de afbeelding hierboven aangeeft, is de W1801R een briljante keuze voor gebruikers die media willen delen via het thuisnetwerk met behulp van de ingebouwde DLNA-functie. Tenda’s W1801R is ook een briljante keuze voor thuisgebruikers die high-definition video's willen streamen & live tv en online games. Twee USB-poorten bieden ook de mogelijkheid om harde schijven en printers te delen via het netwerk. Bij een test over een bereik van 15 meter door nikktech werd de maximale draadloze gemiddelde snelheid geregistreerd tussen 60 Mbps & 75 Mbps.

Aanvullende specificaties:

Naast de dual-bandcapaciteit kan de W1801R apparaten ondersteunen die compatibel zijn met 802.11 a / b / g en n, dus ongeacht oude of nieuwe technologie ontvangen uw apparaten zonder onderscheid datatransmissie. Bijgestaan ​​door zijn drie krachtige antennes is de W1801R ideaal voor grote huizen met instellingen van 5 of meer gebruikers. De maximale snelheid is opgenomen tot maximaal 1300 Mbps, wat vrij briljant is voor thuisgebruikers.

De ingebouwde Tenda-firmware is belachelijk en is de grote afknapper over het apparaat. Vandaar de behoefte aan Tomato-routersoftware op de W1801R. Omdat het apparaat een Amerikaanse chipset gebruikt, keert het terug naar de standaard Amerikaanse configuratie, waardoor het aantal draadloze kanalen dat u kunt gebruiken wordt beperkt tot 11. U kunt VPN eenvoudig instellen, netwerkapparaten delen en meer functionaliteit krijgen met de Tomato-firmware op de W1801R.

De Tenda W1801R is een uitstekende optie voor thuisgebruikers en mensen met een kleiner budget voor een kwaliteitsrouter. Vanwege zijn prijs is de W1081R een briljant alternatief voor dure routermodellen die u tussen kosten $ 60 en $ 100 (afhankelijk van waar u koopt).

3e beste tomatenrouter: NETGEAR Nighthawk AC1900 - R7000

De R7000 Nighthawk is een legende voor firmwaregebruikers van Tomato-router. Het is een ouder apparaat dat compatibel is met Tomato, maar dit kleine ding kan je de betekenis van snelheid laten zien. Aangedreven door een ‘dubbele processorkern 1000 MHz processor, 128 GB flashgeheugen opslag en 256 MB DDR RAM. Dit is een echt krachtige router voor kleine kantoorinstellingen en tot 1000 vierkante voet thuisinstellingen (bevestigd door verschillende beoordelingen van thuisgebruikers op Amazon & andere websites).

beste tomaat router netgear

In 2014 was de NightHawkR7000 de snelste 802.11ac-router die verkrijgbaar is bij de fabrikant. Totdat de release van het R8000 NightHawk-model uitkwam. Twijfel niet, de R7000 is een duur stukje technologie. Het is echter veel krachtiger en levert meer op dan zijn geldwaarde rond $ 150- $ 200 vermeld op Amazon. Compatibel met beide shibby &Geavanceerde Tomaat mods, het was de eerste Tomato-router die werd getest met mijn snelste VPN-service via mijn thuisnetwerk.

De officiële R7000 ondersteunt Tomato-routersoftware, maar biedt ook officiële ondersteuning voor OpenVPN en Apple’s Back-uptechnologie voor Time Machine. De R7000 is een enorm apparaat, maar dit is noodzakelijk voor de extra functionaliteit. De 3 uitstekende antennes zoals Ron Wesley zou zeggen, zijn “verdomd briljant!”.   Het is vooraf geconfigureerd (al ingesteld om automatisch te koppelen met uw bestaande netwerk), met de standaardgebruikersnaam & wachtwoord vermeld op het apparaat.

Aanvullende specificaties:

De R7000 wordt nu aangedreven door de NetGear Genie UI, die setup maakt &configuratie dus heel eenvoudig, zelfs met een software-update voor de Tomato-router. Maar als de R7000 opnieuw wordt opgestart met de Tomato-firmware, kunt u uw eigen review voor de router schrijven. U zult genieten van de mogelijkheid om snelheid voor verschillende apps, port forwarding-functies, VPN-instellingen te beheren & beheer, DLNA, externe toegang en nog veel meer.

NetGear’s R7000 is ingebed met de Broadcom BCM4709 wifi-chip waardoor het de fabrikant kan gebruiken’s gepatenteerde TurboQAM-technologie. Dit betekent dat gebruikers met R7000 kunnen genieten van een snellere verbinding, inclusief alle wifi-overdrachtsnormen (802.11ac / n) en ongeacht radiobanden (2,4 GHz of 5 GHz). TurboQAM zorgt ervoor dat alle 2,4 GHz-transmissies een 200 Mbps-overdracht bereiken in plaats van 150 Mbps, wat betekent dat het razendsnel werkt, zelfs met oudere mobiele apparaten & USB-netwerkdongles.

Hoewel ik het als derde heb vermeld, is het mijn aanbevolen Tomato-compatibele router. Dit komt door mijn geweldige ervaring met het apparaat. Mijn vorige huis was meer dan 1800 vierkante voet en had 7 gebruikers verbonden via 12 apparaten. Ik zou meestal een gemiddelde snelheid van 24 MBPS halen over de 22 meter afstand naar mijn kamer. Er zat ook een muur tussen (mijn breedbandverbinding was 30MBPS).

4e beste tomatenrouter: ASUS RT-AC3200 Wireless-AC3200

 1. Prijs: Tussen $ 150 &$ 180
 2. bands: Dual (2,4 GHz & 5 GHz-kanalen) met compatibiliteit met 802.11ac / n wifi-protocol
 3. USB-poorten: Twee USB 3.0-poorten
 4. Andere geweldige functies
 5. Broadcom Turbo QAM-technologie voor 33% hogere snelheid
 6. Dual Core 1 GHz CPU met 128 MB RAM
 7. Beam Forming + WIFI range extender technologie
 8. Ingebouwde meertraps A.I. Beschermingstechniek van Trends Micro
 9. Ingebouwde ASUSWRT-gebruikersinterface

beste draadloze tomatenrouter

    5e beste tomatenrouter: Netgear R8000

 1. Prijs: Tussen $ 259&$ 400
 2. bands: Tri (één 2,4 GHz &twee 5 GHz-kanalen) met compatibiliteit met 802.11ac wifi-protocol
 3. USB-poorten: Eén USB 2.0 & een USB 3.0-poort
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andere geweldige functies
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-technologie
 8. NetGear Genie UI

netgear r800 tomatenrouter

    6e beste tomatenrouter: D-Link DIR-868L

 1. Prijs: Tussen $ 100&$ 190
 2. bands: Dual (2,4 GHz &5 GHz-kanalen) met compatibiliteit met 802.11a / b / g / n / ac wifi-protocol
 3. USB-poorten: Eén USB 3.0-poort
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andere geweldige functies
 6. Dual Core 1 GHz CPU
 7. BeamForming + range extender-technologie
 8. Wi-Fi Multimedia (WMM) ondersteuning
 9. Ingebouwde VPN-ondersteuning

beste tomaat router d link

    7e beste tomatenrouter: Linksys EA6900

 1. Prijs: Tussen $ 120 & $ 150
 2. bands: Dual (2,4 GHz & 5 GHz-kanalen) met compatibiliteit met 802.11a / b / g / n / ac wifi-protocol
 3. USB-poorten: Eén USB 2.0 & Eén USB 3.0-poort
 4. RAM / ROM: 256MB / 128MB
 5. Andere geweldige functies
 6. Dual Core 800 MHz CPU
 7. BeamForming + range extender-technologie
 8. DLNAcertified
 9. Ingebouwde Broadcom TurboQAM-technologie
 10. Wi-Fi Multimedia (WMM) ondersteuning
 11. Bekend om oververhittingsproblemen, glitch in cloud-functie, onstabiele 5 GHz-ontvangst en erg duur

In een notendop

Ik heb mijn best gedaan om de samenvattingen zo begrijpelijk mogelijk te houden voor de leek. Ik hoop dat deze handleiding een beter idee geeft van het gebruik van een bepaald routermerk en -model. Als je mijn leuk vond beste tomatenrouterlijst, geef ons een schreeuw hieronder. Als je denkt dat ik een goede optie heb gemist, laat het me dan weten en ik zal het zo snel mogelijk vermelden.

Vergeet niet te delen en je te abonneren, ik zie je binnenkort met coolere technische beoordelingen & blogs.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me