Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Thailand: 5 Apps Dipercayai dan Diuji untuk tahun 2020

Keselamatan di internet telah menjadi subjek rumit di Thailand, terutama selepas rampasan 2014 d’etat. Warga telah ditangkap, didenda dan diseksa kerana aktiviti internet mereka.

Dalam persekitaran sedemikian, VPN yang boleh dipercayai adalah alat kritikal bagi kebanyakan orang Thailand. Bukan sahaja ia meningkatkan pengguna’keselamatan dan anonim dalam talian, tetapi ia juga membolehkan mereka mengakses kandungan yang diharamkan.

Inilah sebabnya mengapa ramai penduduk Thailand yang mempunyai VPN adalah keperluan. Saya telah menyenaraikan beberapa VPN terbaik untuk Thailand di bawah, selepas menilai mereka mengenai pelbagai faktor.

VPN terbaik untuk Thailand

5 Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Thailand (Ringkasan)

 1. PureVPN: 12 berdedikasi pelayan Thailand memastikan pengguna mempunyai akses kepada ciri terbaik di mana sahaja di dalam dan di luar Thailand. Ia boleh menjadi penyedia VPN anda hanya $ 2.91 / mo .
 2. Surfshark: Mudah digunakan dan boleh dipercayai. Memilih Surfshark hari ini untuk menggunakan 1040+ pelayan di lebih daripada 140 negara, termasuk Thailand dengan antara muka yang mudah digunakan. Tiada VPN yang lebih baik di luar sana tersedia pada hanya $ 1.99 / mo .
 3. Ivacy: Direka untuk streaming. Penyedia VPN yang sempurna untuk pengguna yang diberi penantian yang panjang dan kelajuan lambat. Murah di hanya $ 2.25 / mo
 4. ExpressVPN: VPN terpantas dalam industri. Untuk pemain yang tidak’t mahu lag menjejaskan pengalaman permainan mereka semasa di PUBG atau Fortnite. Lupakan kebimbangan mengenai lag pada hanya $ 8.32 / mo .
 5. CyberGhost: 10 pelayan asli di Thailand. Direka untuk pengguna yang menghabiskan berjam-jam melalui vorteks yang tidak berkesudahan pada kandungan dalam talian. Pelayan Thai berdedikasi untuk memastikan gangguan internet anda tersedia pada hanya $ 2.75 / mo .

Mengapa VPN Diperlukan di Thailand?

Rangkaian Persendirian Maya (VPN) adalah alat yang terbaik untuk menjamin ketidaksamaan dalam talian dan keselamatan internet yang lengkap. VPN datang dengan pelbagai ciri yang membolehkan anda terus menikmati faedah internet tanpa perlu bimbang tentang aktiviti dalam talian anda yang dipantau oleh sesiapa sahaja.

Selain semua manfaat teknikal, VPN boleh menawarkan banyak dari segi hiburan. Netflix, Hulu, Disney +, dan Amazon Prime dengan cepat menjadi pilihan berjuta-juta kerana perpustakaan kandungan mereka.

Bagaimanapun, kadang-kadang terdapat sekatan geo tertentu pada beberapa kandungannya, yang bermaksud bahawa pengguna di luar kawasan tertentu tidak boleh mengakses kandungan itu.

VPN akan membolehkan anda terus streaming dan menikmati semua kandungan kegemaran anda. Di samping itu, televisyen Thailand juga menjadi sumber hiburan yang hebat. Malangnya, kebanyakan kandungan ini juga terhad kepada penonton sahaja di Thailand.

Bagi ekspatriat, VPN akan membolehkan anda menetapkan pelayan anda di Thailand dan terus menikmati TV Thailand 3, saluran Workpoint atau Saluran GMM 25.

The Best Thailand VPNs pada tahun 2020

Untuk mengelakkan isu privasi dan kebebasan internet berkaitan di Thailand, 5 VPN teratas ini harus membuktikan sangat berguna:

1. PureVPN - VPN Terbaik untuk Thailand

 • Harga: $ 2.91 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 5.0

Logo PureVPNBerasaskan di Hong Kong, PureVPN mencecah kotak paling banyak apabila ia memberi manfaat kepada pengguna yang dapat memberi kepada penggunanya.

Dengan lebih daripada 2000 pelayan di lebih daripada 140 negara, termasuk sedozen di Thailand, beberapa VPN yang lain memberikan akses kepada kandungan sebanyak PureVPN.

Pelayan Thai akan memastikan pengguna tidak ketinggalan kandungan tempatan mereka’semula di luar negara mereka juga.

Kamu telah menang’t perlu bimbang tentang keserasian sejak PureVPN disokong pada Android, Mac, Windows, iOS, dan Linux. Di samping itu, ada juga’s sokongan penuh untuk konsol permainan dan Kindle seperti PS4 dan Xbox One juga.

5 Pelbagai log masuk yang tersedia dengan penyulitan AES-256 berikutan protokol PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec, dan OpenVPN memastikan keselamatan maksimum.

Kebaikan

 • 12 Dedicated Thai Servers
 • Jaminan Wang Balik 30 hari
 • 5 Pelbagai log masuk
 • Tiada kebocoran DNS atau WebRTC direkodkan
 • Keserasian untuk Android, Mac, Windows & iOS

Keburukan

 • Antara muka pengguna mungkin lebih mudah

2. Surfshark - Mudah Digunakan dan Dipercayai

 • Harga: $ 1.99 / saat
 • Kedudukan Trustpilot: 4.4

Surfshark-logoBerpangkalan di British Virgin Islands, Surfshark adalah pilihan utama bagi mereka yang tinggal di Thailand. Ia adalah perkhidmatan yang mesra bajet yang menentang semua kemungkinan untuk menentang pesaing utama di pasaran.

Surfshark memberikan penggunanya akses kepada 1040+ pelayan di 140+ negara, termasuk Thailand. Di samping itu, pengguna boleh menikmati perkhidmatan Surfshark yang lancar di Android, iOS, Mac, Windows, serta peranti Linux mereka.

Bahagian terbaik dari semua; anda boleh menggunakan VPN untuk membuka kunci laman web Netflix dan streaming lain seperti BBC iPlayer, Amazon Prime, Hotstar, Voot, Hulu, dan juga Disney Plus

Ia mengikuti penyulitan gred tentera AES-256-GCM yang menyokong protokol IKEv2 dan OpenVPN menjadikannya perkhidmatan yang selamat dan boleh dipercayai yang boleh digunakan untuk peranti tanpa had.

Kebaikan

 • 1040+ pelayan di 140+ negara
 • Mod Penyamaran
 • Sokongan untuk peranti tanpa had
 • Dasar tidak log

Keburukan

 • Perkhidmatan pelanggan boleh menjadi lebih baik

3. Ivacy - Direka untuk Streaming Selamat

 • Harga: $ 2.25 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 5.0

Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Thailand: 5 Apps Dipercayai dan Diuji untuk tahun 2020Perkhidmatan yang boleh dipercayai dan kepuasan pelanggan adalah bahan-bahan Ivacy’kejayaan selama lebih daripada sedekad.

Ia memberikan pengguna keupayaan yang tidak pernah berlaku sebelum ini untuk menyesuaikan sambungan pelayan mereka selain menjadi salah satu pilihan yang paling berpatutan yang tersedia.

Serasi serasi untuk iOS, Mac, Windows, dan Android, ia boleh menjadi penyedia VPN yang sempurna untuk pengguna yang menstrim kandungan tanpa had di beberapa peranti.

Ciri terowong berpecah menjadikan pengalaman penstriman lebih baik melalui Ivacy.

Penyulitan AES-256-GCM Standard Industri, serta protokol L2TP dan IKeV2, memastikan bahawa Ivacy akan menjadi pilihan yang boleh dipercayai sebagai penyedia VPN anda yang seterusnya.

Kebaikan

 • Perkhidmatan pelanggan adalah penanda aras industri.
 • Sokongan streaming terbaik tersedia.
 • Dasar tidak log.
 • Salah satu pilihan yang paling berpatutan.

Keburukan

 • Sokongan teknikal memerlukan peningkatan.

4. ExpressVPN - Sempurna untuk Pencinta Permainan

 • Harga: $ 8.32 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 5.0

5-ExpressVPN-LogoWalaupun pengguna boleh menolak pada harga yang lebih tinggi untuk ExpressVPN, tuan rumah ciri-ciri mereka akan mempunyai akses untuk menjadikannya bernilai wang tambahan.

ExpressVPN mengekalkan pelayan terpantas di 94 negara, termasuk Thailand.

Ini menjadikannya pilihan yang ideal untuk pemain bersemangat selain keserasian rentasnya untuk iOS, Windows, Android, dan Mac.

Satu lagi ciri yang unik untuk ExpressVPN ialah Kunci Rangkaian, suis bunuh yang canggih yang membataskan semua trafik internet di rangkaian anda jika sambungan anda terganggu.

Penyulitan bit AES-256 yang standard menggunakan OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPsec, IPsec, IKEv2, dan protokol PPTP menjadikannya salah satu VPN terbaik untuk pemain dan pengguna tetap secara keseluruhan di pasaran.

Kebaikan

 • Ideal untuk permainan dengan pelayan terpantas.
 • Kunci rangkaian.
 • Sokongan untuk Bitcoin.
 • Jaminan wang balik 30 hari.

Keburukan

 • Lebih mahal daripada VPN lain pada senarai ini.

5. CyberGhost: Dibina untuk Membuka Kandungan Geo-Grafik

 • Harga: $ 2.75 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 4.5

Logo CyberGhostJika awak’semula salah satu pengguna yang menghabiskan berjam-jam di akhir, menatal melalui internet, maka CyberGhost adalah pilihan ideal untuk anda.

Pengguna boleh mendapat manfaat daripada lebih daripada 6000 pelayan yang beroperasi dari 90 negara yang berbeza, termasuk 10 di Thailand.

Di samping itu, ia menawarkan keserasian lengkap untuk Android, iOS, Linux, Mac, dan Windows.

Ciri terbaik ialah pusat data NoSpy: CyberGhost’pelayan berdedikasi khusus yang menggunakan uplink berdedikasi untuk mengukuhkan lagi penyulitan 256-bit yang disokong oleh protokol OpenVPN, L2TP-IPsec dan PPTP yang tersedia untuk log masuk 7-Multi.

Kebaikan

 • 7 Pelbagai log masuk.
 • Dasar tidak log.
 • Jaminan wang balik 45 hari.
 • Buka kandungan yang paling banyak.

Keburukan

 • Kelajuan sambungan boleh ketinggalan.

Bagaimanakah undang-undang menangani privasi dalam talian di Thailand??

Pada bulan Mei 2019, Thailand meluluskan Akta Perlindungan Peribadi B.E. 2562 (2019), yang dikenali sebagai PDPA.

Undang-undang memberikan semua syarikat yang beroperasi dari atau melakukan perniagaan di Thailand untuk mematuhi arahannya.

Undang-undang ini bertujuan untuk memodenkan bagaimana perlembagaan dimaksudkan untuk menangani data peribadi di internet.

Antara ciri-ciri pentingnya ialah memberi peluang kepada pelanggan untuk menarik keluar sebarang kuki berkaitan penjejakan, memberitahu semua pelanggan mana-mana data dan yang paling penting, menubuhkan Jawatankuasa Perlindungan Data Peribadi (PDPC) untuk mengawasi pelaksanaan undang-undang.

Pelanggaran undang-undang ini boleh menyebabkan denda dan pendakwaan jenayah bagi syarikat yang didapati bersalah.

Thailand’Pasti Bermasalah Melibatkan Penapisan dan Pengawasan Internet

The “lèse-majesté” (kehebatan yang cedera) adalah undang-undang yang membuat apa-apa kritikan, penolakan atau penghinaan dalam talian terhadap monarki jenayah, yang membawa hukuman penjara sekurang-kurangnya 15 tahun. Warga telah dimasukkan ke dalam penjara untuk membuat dan berkongsi kiriman Facebook.

Pasukan 60-70 orang yang dipanggil Bahagian Teknologi Penindasan Jenayah (TCSD) mengkhususkan diri dalam mengawal selia internet, memantau internet untuk kandungan yang menyinggung.

Selepas rampasan kuasa tentera 2014, beberapa laman web diharamkan membawa kebebasan dalam talian di bawah pengawasan.

Wartawan, pelajar, pelancong, dan orang lain telah kerap terpaksa berpaling kepada VPN sebagai penyelesaian kepada penapisan internet pihak berkuasa meletakkan di internet.

Selain memberi anda kebebasan internet dan tidak mahu dikenali di hadapan pihak berkuasa untuk sentiasa berjaga-jaga, VPN dapat membantu anda menstrim kandungan dari tapak streaming seperti Netflix, Hulu dan Disney + yang telah dibatasi geo dan tidak boleh diakses di dalam Thailand.

Orang Juga Tanyakan

Adakah VPN Undang-undang di Thailand?

Di atas kertas, VPN benar-benar sah di Thailand. Bagaimanapun, dalam beberapa tahun yang lalu, kerajaan telah mewujudkan inisiatif yang dikenali sebagai Pengakap Siber.

Ia merekrut remaja Thai, dan menggambarkan mereka untuk melaporkan rakan, ahli keluarga dan sesiapa sahaja di kalangan mereka yang menduga mereka mungkin menggunakan VPN untuk menutup IP mereka untuk membuat dan berkongsi kandungan yang melanggar undang-undang lèse-majesté.

Apakah VPN percuma terbaik untuk PC?

Terdapat ratusan laman web VPN dalam talian yang bebas untuk digunakan.

Walau bagaimanapun, pengguna perlu memahami bahawa laman web ini tidak mempunyai ciri kritikal yang menjadikannya perlu untuk mempunyai VPN di tempat pertama.

Terdapat pelayan yang terhad, kadar pemotongan adalah tinggi, had jalur lebar dan yang paling penting, di sana’tidak ada jaminan bahawa data anda tidak diteruskan kepada pengiklan atau lebih buruk, pemerintah itu sendiri.

Jika awak’lagi serius mengenai memasangkan diri anda dari TCDS yang menakutkan, maka perkhidmatan VPN yang dibayar adalah pilihan yang lebih masuk akal dan bijak untuk pergi.

Bolehkah saya menonton Netflix di Thailand??

Ya, pada tahun 2016 Netflix secara rasmi menjadi tersedia di Thailand.

Walau bagaimanapun, di sana’sisa kandungan geo-terhad yang besar pada Netflix yang tidak dapat diakses oleh penonton di Thailand.

Menggunakan VPN dengan cepat dapat menyelesaikan masalah ini dan dengan segera membiarkan anda melangkau apa-apa pembatasan geografi Netflix.

Apakah VPN terbaik untuk PUBG di Thailand??

Kebanyakan VPN akan dapat memberikan anda semua ciri asas untuk menjalankan PUBG di Thailand.

Walau bagaimanapun, pilihan terbaik pasti akan PureVPN.

Ia’pelayan Thai yang berdedikasi akan menjamin sambungan yang cepat dan tidak terganggu sementara memberi anda pengalaman yang lancar dan menyeronokkan.

Membungkus Perkara

Menggunakan internet telah menjadi berbahaya di Thailand sejak beberapa tahun yang lalu. Orang ramai telah menghadapi tindakan undang-undang untuk aktiviti digital mereka. VPN boleh menyembunyikan identiti anda dalam talian dan memastikan anda selamat.

PureVPN adalah pilihan terbaik sepanjang masa kerana ia memberikan semua ciri yang diperlukan untuk memastikan pengguna selamat semasa melayari internet. Surfshark, sebaliknya, adalah lebih mesra bajet, namun pilihan yang sangat berkesan untuk dipilih.

Beritahu kami di bahagian komen di bawah bagaimana pengalaman anda dengan pilihan ini telah menjadi seperti.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me